A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de vinete, in stil grecesc (2)

Postat de: RODIMUR in Salate

Vinetele se scot de seara din congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama. A doua zi, vinetele se tamponează cu un prosop de...Citeste continuarea

Ciorba de rasol de vita, acrita cu...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rasolul se curăță de pielițe, se spală bine, ca să nu mai rămână așchii de oase și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și...Citeste continuarea

Salau pane cu cartofi prajiti cu sos

Postat de: cristina1985 in Salau

Salaul se decongeleaza. Se taie in 3 bucati fiecare file, deci vor rezulta 6 bucati peste care se presara sare si piper. Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins. Cartofii...Citeste continuarea

Desert papanasi fierti cu branza...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Daca folositi o branza de vaci mai uscata, este nevoie sa o desfaceti (zdrobiti) cu furculita. Se adauga oul, sarea, zaharul si vanilia si se amesteca. Apoi se adauga si ingredientele uscate,...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor, cu...

Postat de: vasimur in Porc

Pasul 1. Curățăm cartofii, ceapa, morcovul și pătrunjelul și le spălăm bine. Eu am folosit o legătură de ceapă verde, atât pentru chifteluțe cât și pentru salată. Ceapa...Citeste continuarea

Socata preparata in trei moduri

Postat de: merisor67 in Bauturi

Mai întâi pregătim niște borcane de sticlă, pe care le clătim bine. Eu am avut două borcane de 2,5 l și unul de 5 l, pe astea le-am avut libere și în ele am...Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: dantes in Dulciuri

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut indulcit. Separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si putina sare, apoi se toarna peste faina si se amesteca incet ca sa se absoarba toata...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone si...

Postat de: anuta in Dulciuri

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se leaga, apoi se incorporeaza in albusurile tari, se...Citeste continuarea

Tarta usor picanta cu ceapa rosie...

Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine, se da la rece 15 minute, apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se asaza in forma de tarta. Se incinge un pic...Citeste continuarea

Cuiburi din paste cu legume aromate

Postat de: anuta in Paste

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si, cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura speciala pentru paste (pentru a ramane pastele in forma de...Citeste continuarea

Supa de aripioare cu radacinoase si...

Postat de: anuta in Supe

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile, apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare. Intre timp pregatim zarzavatul curatandu-l si spalandu-l bine....Citeste continuarea

Aperitiv bagheta umpluta in crusta...

Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri

Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez, lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta in tigaia incinsa cu un strop de ulei de masline,...Citeste continuarea

Desert tort cu mere intregi

Postat de: sufletista in Torturi

Mere -curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele. In fiecare gaura de la...Citeste continuarea

Drob din ficatei de pui

Postat de: sufletista in Ficat

Ficatul spalat il punem la fiert si il spumam de cate ori este nevoie, il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem. Intre timp tocam verdeturile spalate si scurse bine de apa. Curatam ouale...Citeste continuarea

Tagliatelle cu hribi, ton si...

Postat de: rocsi_1612 in Paste

Intr-o cratita mai mare puneti apa, sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati pastele, le lasati sa fiarba la foc potrivit, atat cat scrie pe ambalaj. Intre timp...Citeste continuarea

Desert lapte de pasare

Postat de: sufletista in Dulciuri

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata in 2 si scoase semintele pe care le punem in lapte. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul...Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu ceapa verde...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală de pământ, se curăță de coji și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcească, după care...Citeste continuarea

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Mai întâi rupem florile de salcâm cu codițe si le clătim în apă rece, apoi le lăsăm la scurs. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat...Citeste continuarea

Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curatesc si se taie felii. Intre timp se spala ceapa si patrunjelul. Tocati marunt ceapa verde si...Citeste continuarea

Pizza rapida

Postat de: Constelatialeu in Pizza

Asezam aluatul in tava si intindem peste niste ketchup. Intr-un castron punem cubuletele de bacon, rulada o taiem cubulete si o adaugam in castron, taiem si cascaveaua cubulete si o amestecam cu...Citeste continuarea

Supa de berbecut in stil grecesc la...

Postat de: Ksenya in Slow Cooker

Carnea o portionam in bucati potrivite, o spalam in cateva ape si o punem la fiert. Cand se formeaza spuma varsam apa si o transferam in vasul slow cooker-ului Crock-Pot . Adaugam prazul...Citeste continuarea

Aperitiv placinte rasucite cu...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput se amesteca cu telul cele 40 gr faina cu 200 ml apa rece pana faina se desface. Se pune amestecul intr-o craticioara, se amesteca constant si se lasa pe foc pana incepe sa se...Citeste continuarea

Painici umplute cu muschi file si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Piine

Se cern 200 g faina intr-un castron si se presara cu sare. Intr-un alt castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida, apoi se toarna peste faina. Se adauga iaurtul si...Citeste continuarea

Salata mediteraneeana de vinete

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele decongelate se toaca marunt si se freaca cu ulei de masline si sare . Maslinele se curata de samburi si se toaca marunt . La fel se toaca si rosiile deshidratate ....Citeste continuarea

Costita de vacuta cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ] Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza....Citeste continuarea

Carne de porc cu legume verzi

Postat de: Meea in Porc

Carnea de porc: fierbem cotletul de porc în apă cu sare. După ce a fiert, îl desfacem fășii cu furculița. Punem ceapa la călit. Oricât de mult te-ai grăbi, ceapa trebuie...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi cu loboda de...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Osul afumat se spala si se pune la fiert in apa fierbinte. Taiati marunt morcovu, ceapa l si ardeiul rosu. Usturoiul verde se feliaza....Citeste continuarea

Pui Shanghai

Postat de: mihaelar63 in Pui

Carnea de pui se spala si se taie felii inguste de lungimea unui deget mic. Carnea se condimenteaza cu sare, piper, usturoi granulat si mixul de 5 arome chinezesti. Se bat...Citeste continuarea

Supa minestrone

Postat de: elucubratiiculinare in Supe

Se încălzește uleiul într-o oală mai mare. Se adaugă ceapa tocată, morcovul și țelina tăiate cubulețe. Gătim aproximativ 10 minute. Adăugăm cartofii și dovleceii...Citeste continuarea

Smoothie de morcovi cu mere si...

Postat de: merisor67 in Love Smoothies

Curățăm morcovii și îi tăiem în bucăți mai mici. Spălăm merele și le curățăm coaja, doar dacă este afectată. Coaja merelor conține o parte din vitamine și este...Citeste continuarea

Desert rulouri cu scortisoara

Postat de: Reli_B in Prajituri

La atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara. Aluatul:  Am pus...Citeste continuarea

Langosi cu branza de burduf si marar

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pune drojdia mărunțită, cu zahărul. Se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza, carnati...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul...Citeste continuarea

Paine cu seminte si mac

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Se pregatesc si se cantaresc cantitatile de faina. Se masoara apa. Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ]. Faina atrebuie sa fie la temperatura camerei....Citeste continuarea

Chiftele de pui si cartofi noi in...

Postat de: merisor67 in Pui

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița...Citeste continuarea

Desert gogosi a la Carmen

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Se cerne faina intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si sfaramam drojdia. In apa calda punem sarea, zaharul si coaja de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul si sarea. Incepem sa...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ceapa la tigaie...

Postat de: AdrianUdrea in Ficat

Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu...Citeste continuarea

Desert tort cu blat de cacao, crema...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...Citeste continuarea

Desert chec cu iaurt si afine

Postat de: merisor67 in Prajituri

Scoatem untul din frigider cu 20 de minute înainte de a începe procesul tehnologic, pentru a fi moale. Măcinăm zahărul și îl transformăm în zahăr pudră și dăm...Citeste continuarea

Rondele de legume la cuptor

Postat de: daniastefania in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le...Citeste continuarea

Friptura hei-rup

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Curatam si spalam pulpele si le taiem in doua, le asezam in tava, apoi taiem coastele si le asezam pe langa pulpe. Taiem bucatele de unt si le punem printre bucatile de carne, apoi usturoiul taiat...Citeste continuarea

Desert briose cu capsuni, crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand...Citeste continuarea

Salau cu legume si cartofi

Postat de: cristina1985 in Salau

Se dezgheata salaul si se taie in bucati .Eu l-am taiat in 6 bucati. Se pastreaza in frigider, pana sunt gata legumele cu sos. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb 1 ora,...Citeste continuarea

Salata Italiana

Postat de: Luminita31 in Salate

Se fierb pastele in apa cu sare. Intre timp, taiem feliute subtiri sunca presata, ardeiul capia si maslinele. Dupa ce am scurs pastele, punem peste ele sunca feliata, maslinele si ardeiul...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se curăță ciupercile de...Citeste continuarea

Creveti cu taitei

Postat de: dantes in Fructe de mare

Taiem in felii subtiri ardeiul iute si cateii de usturoi. Crevetii ii dezghetam daca este cazul si ii curatam. Intr-o tigaie topim untul si calim putin ardeiul iute si usturoiul, apoi...Citeste continuarea

Salata de vinete, in stil grecesc (1)

Postat de: RODIMUR in Salate

Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se natural, să se scurgă și de lichid. A doua zi, când...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin si pulpe de pui

Postat de: marianbobosea in Pui

Cartofii curatati, spalati si taiati in patru se pun intr-o tava unsa cu ulei. Ii pudram cu sare, piper si rozmarin, apoi ii amestecam astfel incat fiecare cartof sa fie uns cu ulei si...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos de soia si bere...

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec....Citeste continuarea

Varza noua tuguiata calita

Postat de: marianbobosea in Mancaruri de legume

Tocam varza cat putem de fin. Varza tocata se freaca cu putina sare si o punem intr-o cratita incapatoare pentru cantitatea de varza tocata. Separat se pune uleiul la incins, peste care se...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro