A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Coaste de porc in sos...

Postat de: violeta30 in Porc

Coastele se vor portiona in bucati potrivite si spala ca sa cada toate resturile de oase ramase in urma portionarii. Se lasa la scurs si se tamponeaza bine de excesul de apa. Pregatim marinada...Citeste continuarea

Rondele de fitofag prajite

Postat de: violeta30 in Peste

Spalam pestele, il tamponam cu servetele absorbante, il saram si lasam deoparte 10 minute. Punem pesmet intr-o farfurie adanca si trecem pestele pana capata o crusta de pesmet peste tot. Se...Citeste continuarea

Nuggets de pui

Postat de: violeta30 in Pui

Spalam puiul si il tamponam bine sa nu aiba apa, apoi il condimentam si lasam vreo 10 minute la odihna. Intre timp batem ouale cu sare si condimente, adaugam faina cat sa devina un aluat ca de...Citeste continuarea

Pui la vas roman II

Postat de: violeta30 in Pui

Se spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si...Citeste continuarea

Sarmalele casei

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Se scurge varza murata de zeama .Se desfac frunzele. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se imparte in doua . Pasatul se spala bine din mai multe ape si se lasa la...Citeste continuarea

Salata chinezeasca

Postat de: violeta30 in Salate

Spalam varza, o lasam la scurs si o vom taia (spre cotor) mai subtire, iar spre varf putin mai mare. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se spala si se taie felii rotunde....Citeste continuarea

Somon cu mandarine in stil asiatic

Postat de: mihaelar63 in Somon

Pestele l-am spalat si l-am tamponat de excesul de umiditate. Se portioneaza fileul de somon in bucati de maximum 3 degete latime. Somonul astfel portionat va fi mai usor de manipulat la...Citeste continuarea

Salata de cruditati la spiralizator

Postat de: mihaelar63 in Salate

Se curata si se spala legumele . spalati Se spiraleaza pe rand castravetele , ridicheasi morcovul . Am folosit cutitul nr .2 al aparatului de spiralat Severin ....Citeste continuarea

Aperitiv peperito cu branza si chimen

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

 Se spala ardeii , se curata de varful la codita si se taie in doua pe lungime . Codita nu va fi taiata de tot pentru aspect si colorit. Se amesteca branzica Fagaras cu...Citeste continuarea

Supa de cartofi, cu zdrente de oua

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă....Citeste continuarea

Ciorba de rosii si cartofi dulci

Postat de: caroline in Ciorbe

Ceapa o curatam de coaja si o tocam marunt. Usturoiul il curatam de coaja.Tija de telina o taiem cat mai marunt . Intr-o oala punem o lingura de ulei si calim ceapa,usturoiul si telina . ...Citeste continuarea

Desert tort cu oreo si banane

Postat de: ioana_lupu in Torturi

Se pun pe foc apa cu zahărul până dau un clocot. Se insiropeaza blaturile cu acest sirop. Frisca se bate putin până se spumeaza. Se adaugă zahărul treptat si se bate...Citeste continuarea

Desert pandispan cu nuca, glazurat...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare până încep să ia volum. Se adaugă apoi treptat: zahărul pudră, vanilia, gălbenușurile, unul câte...Citeste continuarea

Desert prajitura cu migdale si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si apoi zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se freaca...Citeste continuarea

Covrigei opariti, cu susan

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Se cerne faina intr-un bol. Se face...Citeste continuarea

Desert rulada cu dovleac

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc...Citeste continuarea

Desert prajitura Anton

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, rând pe rând, gălbenușurile, apa, uleiul, iar apoi făina...Citeste continuarea

Pizza cu ton si porumb

Postat de: mirela0911 in Pizza

Intr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca bine. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca 30 de minute. Intre...Citeste continuarea

Aperitiv crochete din branza de burduf

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat omogen. Se formeaza bile de marimea unei nuci. Se prajesc in baie de ulei pana devin aurii si plutesc in ulei. Se scot pe un prosop...Citeste continuarea

Desert prajitura tavalita cu nuca...

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu gem de zmeura

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat...Citeste continuarea

Farfalle cu ton si ardei gras

Postat de: caroline in Paste

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare, apoi adaugam pastele si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj amestecand din cand in cand . Intre timp curatam...Citeste continuarea

Desert gogosi cu cartofi

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem la fiert cartofii cu tot cu coaja in apa rece. Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa, ii curatam de coaja si ii pasam ca pentru piure. Intr-un bol punem faina, ouale, untul la...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste de gris

Postat de: lucy2002 in Supe

Carnea se spala si se pune la foc intr-o oala incapatoare. Indepartam spuma care se foarmeaza deasupra carnii. Legumele se curata si se spala. Tocam radainoasele, morcovul, patrunjelul si...Citeste continuarea

Desert tort cu ananas, nuca de...

Postat de: katty in Torturi

Incepem cu blatul 1. Scurgem compotul de ananas. Siropul il vom pastra sa insiropam blatul1. doua tavi identice presaram cate 2 linguri de zahar, asezam rondelele de ananas(pastram 2 ptr...Citeste continuarea

Friptura pentru Mos Craciun

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte. Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de...Citeste continuarea

Desert prajitura Jerbo

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim foile. Cernem faina intr-un castron. Facem la mijloc o adancitura in care punem ouale, sarea, untul, bicarbonatul si otetul. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blaturi din...

Postat de: katty in Prajituri

Incepem cu pregatirea blaturilor. Mixam albusurile cu un praf de sare pana formeaza moturi, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam...Citeste continuarea

Crema de lichior de portocale

Postat de: katty in Bauturi

Spalam portocalele si le decojim, fara a ajunge la partea alba. Punem cojile de portocale intr-un borcan cu capac si turnam alcoolul. Inchidem si dam la rece pentru vreo 20 de zile(minim 10)....Citeste continuarea

Lichior de casa Limoncello

Postat de: katty in Bauturi

Spalam bine lamaile si cu un cutit de legume curatam bine toata coaja, avand grija sa nu luam din partea alba. Punem cojile intr-un borcan cu capac si turnam palinca peste ele. Punem capacul...Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, mousse de...

Postat de: katty in Torturi

Pregatim siropul si il lasam la racit. Scurgem bine fructele din compot, pastrand zeama. Punem apa si zaharul intr-un ibric, dam  doua clocote, apoi dam deoparte. Punem cafeaua instant,...Citeste continuarea

Dulceata de portocale si mango

Postat de: katty in Dulceata / Gem

Reteta este in principiu foarte simpla. Cel mai mult timp ne ia sa pregatim mango: sa curatam coaja, sa scoatem samburele si sa il taiem cubulete. Punem ingredientele intr-o craticioara la foc...Citeste continuarea

Gem de portocale

Postat de: katty in Dulceata / Gem

Punem toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine un  gem frumos, curat. Dupa 20 de minute putem sa facem proba cu picatura....Citeste continuarea

Somon cu spanac in crusta de foietaj

Postat de: Veronica22 in Somon

Fileurile de somon se curata de piele si apoi se portioneaza in 3 bucati fiecare. Se condimenteaza cu sare si piper. Spanacul se pune intr-o cratita in care am topit putin unt si se soteaza....Citeste continuarea

Salata Bratara rubinie

Postat de: RODIMUR in Salate

Se curăță morcovii și sfecla, se spală și se pun la fiert. Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și se decojesc. (Eu am...Citeste continuarea

Aperitiv tort cu crema de branza si...

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Galbenusurile se freaca cu smantana, uleiul, praful de copt, sare si apoi se adauga ingredientul colorant (maslinele, pasta de tomate sau spanacul). Fiecare blat se coace separat intr-o forma...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si crema...

Postat de: Veronica22 in Prajituri

Foi: Se amesteca ouale cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si uleiul. Adaugam un praf de sare. Adaugam faina si nuca si framantam un aluat omogen, nelipicios. Se imparte...Citeste continuarea

Desert prajitura Iustina

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am cumparat o plasa de 3 kg de portocale si le-am folosit pe toate, au avut coaja destul de groasa. Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu cascaval

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati. Se pune o bucata dreptunghiulara de cascaval pe fiecare bucata. Se unge pe...Citeste continuarea

Desert foietaj cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluatul dezghetat peste noapte in frigider il intindem putin. Eu am impartit aluatul in bucati mai mici (dar se poate pune toata ciocolata la mijloc) Pe fiecare bucata de aluat am uns-o pe...Citeste continuarea

Aperitiv cornulete cu jambon si...

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj il dezghetam de seara la frigider. Intindem putin aluatul il taiem triunghiuri, ungem fiecare triunghi cu crema de branza. Adaugam cate o bucata de jambon, cate o feliuta...Citeste continuarea

Blat de tort clasic

Postat de: MotanLaOale in Scoala de gatit Bucataras

Ouale se separa in albusuri si galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza....Citeste continuarea

Ficatei de pui cu sos si legume

Postat de: lucy2002 in Ficat

Ficateii se spala, se curata de pielite si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si adaugam...Citeste continuarea

Snitel de porc

Postat de: lucy2002 in Porc

Cotletul se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Bucatile de cotlet se presara cu sare si piper pe ambele parti. Ouale se bat bine si se adauga putina sare....Citeste continuarea

Salata Deni - cu jambon si boabe

Postat de: mihaelar63 in Salate

Boabele se scurg de lichidul in care au fost conservate si se clatesc cu apa rece . Scurgeti boabele de apa cu ajutorul unei strecuratori . Prazul si ardeiul se taie marunt ....Citeste continuarea

Coaste si spata de batal in foi de...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Costitele de batal si spata se freaca bine cu sare si cu condimentele date mai sus . Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza . Distribuiti pe deasupra la carne felii de...Citeste continuarea

Avat cu unt si lamaie

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....Citeste continuarea

Aperitiv branza L'ortolan cu jambon...

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Rotita de branza o crestam putin cu cutitul (nu taiem), adaugam bucati de usturoi si crengute de rozmarin. Imbracam rotita cu felii de jambon. Asezam branza in mijlcoul aluatului si...Citeste continuarea

Sos caramel

Postat de: costi7hector in Sosuri

Intr-o oala cu pereti inalti se pune apa si zaharul la caramelizat. Cand devine zaharul auriu, se adauga untul, se amesteca continuu pana se topeste si apoi se adauga smantana. Se amesteca...Citeste continuarea

Muschiulet de porc afumat

Postat de: sufletista in Mezel de casa

Bucata de carne o spalam bine si o portionam de lunga dupa preferinta. Intr-un vas incapator adaugam vinul, uleiul si condimente dupa gust, amestecam bine adaugam bucatile de carne si apa cat...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro