A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert biscuiti cu cacao

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Incepem prin a amesteca faina, praful de sare si praful de copt. Separat am amestecat cacaua cu zaharul dupa care l-am rasturnat peste faina. Le amestecam pe toate pana se incorporeaza bine...Citeste continuarea

Aperitiv din cartofi

Postat de: AmaliaManta in Aperitive / Garnituri

Se pun cartofii in coaja la fiert. Dupa ce au fiert, ii lasam in apa rece pana putem tine cartoful in mana. Dam cartofii pe razatoare si punem peste compozitia rezultata restul ingredientelor....Citeste continuarea

Paste alfabet cu carne tocata -...

Postat de: ladydi in Paste

Fierbem pastele in apa cu sare si un pic de ulei conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp tocam ceapa, curatam si pisam usturoiul. Cand sunt fierte pastele, le clatim cu apa rece si le...Citeste continuarea

Falafel cu salata tabouleh

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Pune nautul la inmuiat peste noapte. Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa  in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul...Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de: licurici_lra in Pui

Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in...Citeste continuarea

Toad in the hole

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Pentru a prepara aceasta reteta incepem prin a intepa carnatul cu o scobitoare pe intreaga suprafata. Aranjam carnatul in forma de spirala, il punem intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei si...Citeste continuarea

Paste cu rosii

Postat de: caroline in Paste

Rosiile le spalam si le taiem pe jumatate.  Punem o tigaie cu putin ulei de masline si calim usturoiul curatat. Dupa 1-2 minute, adaugam rosiile si lasam la foc iute pentru 10...Citeste continuarea

City Chicken

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se usucă (prin tamponare cu hârtie absorbantă) și se fasonează, în așa fel încât să nu mai rămână grăsimi. Se taie carnea în...Citeste continuarea

Bubble bread-for kids

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Pentru inceput se amesteca 50 gr faina cu drojdie , zahar si apa calduta . Se lasa 10 minute pana drojdia incepe sa actioneze . Eu am framntat aluatul in continuare cu ajutorul...Citeste continuarea

Desert tort cu cocos si lamaie

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se amesteca cu praful de copt si se...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu unt de arahide

Postat de: ladydi in Dulciuri

Punem in vasul robotului 4 oua si le mixam cu zaharul si uleiul. Adaugam apoi untul de arahide si mierea si amestecam pana se omogenizeaza.Punem compozitia intr-un castron incapator, adaugam faina...Citeste continuarea

Desert cozonac Roscon

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar si 1 lingura faina, lasam deoparte. Intr-un bol mai mare (lighean), cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si...Citeste continuarea

Salata de orez cu ton

Postat de: caroline in Salate

Incepem prin a fierbe orezul in apa cu sare. Eu masor astfel : la o parte de orez pun trei parti de apa. Cand orezul este fiert, il lasam sa se racoreasca putin si il punem intr-un bol...Citeste continuarea

Paste trofie cu scoici

Postat de: caroline in Paste

Eu am folosit scoici deja curatate. In cazul in care aveti scoici ce trebuiesc curatate, procedati astfel: puneti scoicile sub un jet de apa rece si curatati cu un burete de sarma. Apoi cu o...Citeste continuarea

Desert Lesny Mech - muschi de...

Postat de: mihaelar63 in Torturi

Spanacul se scurge de excesul de lichid cu ajutorul unei strecuratori . Daca nu este suficient de fin tocat , se toaca mai marunt cu un blender sau robot . La inceput se sparg ouale intr-un...Citeste continuarea

Desert chec cu rahat

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza....Citeste continuarea

Desert cozonac coronita cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Laptele il puneti intr-o craticioara pe foc, pana devine caldut. Untul sa fie moale, de la temperatura camerei. Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, zaharul brut, drojdia si...Citeste continuarea

Maios

Postat de: dantes in Mezel de casa

Ficatul de porc se curata si se lasa in apa rece circa o ora.Gusa de porc trebuie sa fie cat mai grasa, se taie in bucati mari si se pune la fiert intr-o oala cat mai mare. Cand gusa este...Citeste continuarea

Friptura de Craciun

Postat de: MotanLaOale in Porc

Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 4-5 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune untura intr-o cratita, se topeste si se pun bucatile de carne. Se pune...Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de fructe cu...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de vanilie si...

Postat de: sufletista in Prajituri

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa,adaugam uleiul,laptele si mixam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu...Citeste continuarea

Briose umede cu zmeura si stafide

Postat de: eumimi in Prajituri

Untul moale, de la temperatura camerei,  il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare. Adaugam iaurtul si apoi  faina...Citeste continuarea

Desert cozonac cu biscuiti

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Pregatim maiaua din drojdia, 50 g zahar si 100 ml apa calduta. Cernem faina intr-un lighean mai mare. Adaugam cam 1 lingura de sare, restul de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura in...Citeste continuarea

Desert bilute cu nuca si biscuiti

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Maruntim biscuitii si nuca prin robot. Separat amestecam zaharul pudra cu sucul, plicurile de zahar vanilat si esenta de rom Peste biscuiti si nuca maruntite adaugam zaharul, cacaua si...Citeste continuarea

Ardei iuti umpluti cu branza la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-o oala punem apa cu otet si condimente dupa gust. Curatam ardeii de cotoare si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si fierbem 3 min. Scoatem ardeii in apa rece cu gheata,...Citeste continuarea

Ardei iuti umpluti cu ton

Postat de: sufletista in Peste

Intr-o oala punem apa cu otet, sare, boabe de piper si foaia de dafin la fiert. Intre timp taiem capacelele de la ardei si curatam de cotor si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam...Citeste continuarea

Desert fursecuri 3 2 1

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Mixez untul cu untura si zaharul pudra. Dupa ce le-am mixat bine, adaugam oul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam faina si amestecam aluatul cu mana pana iese un aluat mai lipicios. Il...Citeste continuarea

Cocktail de pere

Postat de: antici_gabytza in Bauturi

Spalam bine perele. Le taiem in bucati cu tot cu coaja. Pregatim o oala mai micuta adaugam bucatile de pere si coaja de portocala spalata bine. Punem apa peste ele si dam la fiert. Din...Citeste continuarea

Desert tort cu clatite si piscoturi

Postat de: antici_gabytza in Torturi

Pregatim mai intai siropul-punem la fiert apa cu lingurile de capuccino, lasam sa fiarba un clocot dupa care adaugam zaharul, amestecam si oprim focul. Lasam sa se raceasca. Mixam frisca...Citeste continuarea

Desert tort cu glazura oglinda de...

Postat de: ancutsa in Torturi

    Blatul: Se încinge cuptorul. Se separă ouăle. Se dă untul rece pe răzătoare, se adaugă gălbenușurile, un praf de sare și îndulcitorul,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nutella si nuca

Postat de: caroline in Prajituri

Punem intr-un bol Nutella si untul moale. Amestecam bine aceste doua ingrediente. Separat mixam ouale cu zaharul pana ce devin de culoare deschisa si si-au marit volumul. Adaugam crema de...Citeste continuarea

Desert cozonaci cu aluat oparit...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se incalzesc 150 ml lapte si se pune 1 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine apoi se acopera si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se face o adancitura in...Citeste continuarea

Ficatei in sos de ceapa

Postat de: mirela0911 in Ficat

Se tin ficateii in apa rece pentru 15-20 de minute. Se curata de pielite si alte impuritati (daca este cazul) apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi,...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...Citeste continuarea

Desert tort cifra

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine. Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat. se...Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de: anne_lesko in Dulciuri

Se amesteca ingredientele pana obtinem un aluat omogen. Se intinde si se decupeaza un cerc care se imparte in bucati egale, in functie de cat de mare doriti sa fie cornuletele. Se umple...Citeste continuarea

Salata de paste cu feta si ardei

Postat de: caroline in Paste

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le amestecam din cand in cand pentru a evita ca acestea sa se lipeasca intre ele.  Cand pastele au fiert,...Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Postat de: lucy2002 in Ciorbe

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Scarita o spalam bine cu apa calda. Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita...Citeste continuarea

Desert pancakes in 5 minute

Postat de: caroline in Dulciuri

Pentru a realiza aceste pancakes este nevoie de ingrediente si un borcan ...si gata aluatul :)  Punem intr-un borcan faina, zaharul, un varf de sare, praful de copt si amestecam. Apoi...Citeste continuarea

Paine la tava

Postat de: lucy2002 in Piine

Se cerne faina intr-un bol mare. Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut...Citeste continuarea

Supa de rosii, cu omleta

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza si chimen

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Punem drojdia la activat cu un praf de zahar. Intr-un bol punem faina, iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de...Citeste continuarea

Paste carbonara

Postat de: sufletista in Paste

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai...Citeste continuarea

Desert tort cu macha, mousse de...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Se adauga treptat galbenusurile, unul cate unul in timp ce mixam....Citeste continuarea

Chiftele in sos de rosii cu...

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam carnea cu usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine, painea impuiata in lapte, impreuna cu restul de ingrediente dupa gust. Lasam 30 min la rece, dupa...Citeste continuarea

Salata Mozzarella

Postat de: RODIMUR in Salate

Ouăle se fierb tari și când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se feliază. Se prepară dressing-ul din: ulei de măsline, oțet balsamic (sau zeamă de...Citeste continuarea

Bautura cu aroma de turta dulce

Postat de: ancutsa in Bauturi

  Pentru decorațiunile de ciocolată, se topesc cele două feluri de ciocolată, în castronele diferite, pe baie de abur, se lasă la răcit.  Se desenează cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu nuca si crema...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile le-am amestecat cu zaharul tos si le-am pus pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul se topeste. Se trage de pe baia de abur si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se...Citeste continuarea

Pasta de ton

Postat de: sufletista in Peste

Pestele il scurgem bine de ulei intr-o sita. Intr-un bol adaugam maioneza, adaugam pestele, ceapa(care o dam prin razatoare,pusa in apa 10 min si stoarsa bine de apa). Cu ajutorul unui...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro