A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pui condimentat Jerk (Jamaica)

Postat de: ctlina in Pui

Pregatiti marinata amestecand toate ingredientele intr-un castron. Ungeti bine carnea de pui cu marinata si puneti-o intr-un vas pentru cuptor. Acoperiti cu film alimentar si dati la...Citeste continuarea

Curry de vinete

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja. Spalati, curatati de piele vanata (am lasat coaja caci era bio). Taiati-o cubulete. Incalziti...Citeste continuarea

Gratin de vinete, dovlecel si...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio. Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si...Citeste continuarea

Sos de mure

Postat de: ancutsa in Sirop / Compot

  Se spală delicat murele. Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa. Se fierb pe foc mic, până se îngroașă și scad un pic...Citeste continuarea

Sos de capsuni

Postat de: ancutsa in Sirop / Compot

  Se spală căpșunile, apoi se îndepărtează codițele. Se pun fructele într-o crăticioară cu 5 ml îndulcitor lichid și 5 linguri de apă. Se fierb pe foc mic,...Citeste continuarea

Desert gofre cu sos de mure și de...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se topește untul și se dă deoparte. Se încălzește putin lapte. Se bat cu un tel, într-un vas inalt, ouale cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, untul...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi, cu carne de porc

Postat de: vasimur in Porc

Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile. Tăiem ceapa și ardeii...Citeste continuarea

Deserturi fursecuri motate

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar...Citeste continuarea

Spaghete cu sos de rosii, masline...

Postat de: Bucataras in Spaghete

Pune pastele la fiert.  Intre timp taie ceapa marunt, pune-o intr-o tigaie cu o lingura de ulei la calit, adauga kaiserul taiat cubulete si amesteca. Lasa-l sa se rumeneasca usor. ...Citeste continuarea

Supa mexicana de rosii cu galuste...

Postat de: rocsi_1612 in Supe

Incepem cu pregatirea  galustelor : Puneti laptele la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa dea in clocot, dati focul mai mic, turnati malaiul in ploaie. Amestecati cu un tel, iar cand...Citeste continuarea

Desert prajitura aromata cu lapte...

Postat de: momo121 in Prajituri

Untul moale il mixam impreuna cu zaharul, apoi punem ouale unul cate unul, iar dupa ce le incorporam bine punem coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam.     Peste acest...Citeste continuarea

Desert vafe cu iaurt, lamaie si afine

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Ouale, impreuna cu un praf de sare si indulcitorul se mixeaza bine. Se adauga iaurtul, bicarbonatul, sucul de lamaie. Se omogenizeaza, apoi se adauga faina. Se amesteca usor. Compozitia rezultata...Citeste continuarea

Desert tarta cu matcha si lamaie

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru aluatul de tarta: untul rece taiat cuburi se pune in bolul unui robot de bucatarie. Se adauga faina, cacaua si sarea. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem niste firimituri. Peste...Citeste continuarea

Dovlecei in suc de rosii

Postat de: Ina in Conserve

Am curatat dovleceii in strat subtire si i-am portionat cubulete.  In borcane spalate si uscate am pus cubuletele de dovlecei peste care am turnat suc de rosii ( rosii trecute prin...Citeste continuarea

Sos tzatziki a la Panacris

Postat de: panacris in Sosuri

Castravetii se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea fina, atentie nu se storc de zeama. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca energic branza cremoasa cu smantana,...Citeste continuarea

Vinete aperitiv

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Vânăta se curăță, se taie felii mai groase de cca. 1 cm, se pun într-un vas încăpător și se sărează, lăsându-se cca. 10 minute la odihnă. După odihnă se...Citeste continuarea

One pot pasta cu legume, mezeluri...

Postat de: panacris in Paste

Broccoli se spăla și se tăie doar floretele/ buchețelele.   Ceapa, ardeiul și roșiile se curată și se toacă grosier. Apoi se pun la gătit, într-o tigaie mai...Citeste continuarea

Sos pesto

Postat de: Ina in Sosuri

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.  Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia. ...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Se ia o tava dreptunghiulara, se unge cu unt, se adauga cateva linguri de zahar si jumatatile de pruna. Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma, iar...Citeste continuarea

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi. Separat, intr-un vas, se mixeaza cele doua oua si un praf de sare, cu ajutorul unui tel para. Se adauga romul, ciocolata topita,...Citeste continuarea

Salata de broccoli si cartofi

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Broccoli se spală sub jet de apă, se rupe buchețele și apoi se pune la fiert timp de 4-5 minute, în apă clocotită, sărată, iar...Citeste continuarea

Supa de cartofi, cu taitei

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Cînd se ridică spumă deasupra, se culege și se...Citeste continuarea

Desert tort Ceainic cu flori si...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blaturile: se bat albușurile spumă, cu mixerul, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenușurile și uleiul,  făina și praful de copt, omogenizând. Din compoziția...Citeste continuarea

Desert cescute de ciocolata cu...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se topește ciocolata albă la chocolate fondue (sau pe baie de abur). Se procedează la fel și cu ciocolata neagră. Se lasă un pic la răcit.  Se trec biscuiții prin...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu salata de vinete

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Vinetele se scot de cu seară de la congelator, ca să se decongeleze natural, într-o strecurătoare și ca să se scurgă bine de lichid. Ceapa se curăță, se spală și se taie...Citeste continuarea

Desert cheesecake Kinder Bueno

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am macinat biscuitii, i-am amestecat cu cacaua si apoi cu untul topit. Am asezat aceasta compozitie intr-o forma rotunda cu peretii detasabili. Am presat usor compozitia de biscuiti si am introdus...Citeste continuarea

Ficat de curcan, cu ceapa si rosii,...

Postat de: RODIMUR in Curcan

Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe. Se curăță usturoiul, se spală și se taie...Citeste continuarea

Varza dulce cu rosii proaspete

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de post

Se ia varza si se indeparteaza primele frunze, se spala printr-un jet de apa si se trece la tocat fideluta ( cat de fin puteti voi), dupa care o frecam cu sare si piper si o lasam sa se odihneasca...Citeste continuarea

Salata de dovlecei

Postat de: Ina in Salate

Am spălat dovleceii și i-am decojit. I-am portionat in cubulețe si i-am pus la fiert in apa cu sare. Nu fierbem dovleceii prea mult, ii lasam usor crocanți.  Cu o paleta am mutat...Citeste continuarea

Orez cu pipote si legume, la...

Postat de: Ina in Multicooking

Spalam pipotele si le curatam de impuritati. Desfacem conserva de ciuperci, aruncam lichidul din cutie si clatim ciupercile in apa rece.  Spalam legumele si le curatam: indepartam...Citeste continuarea

Bulion de rosii cu ardei capia copt

Postat de: Ina in Bulion

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Ardeiul copt l-am trecut prin masina...Citeste continuarea

Bulion de rosii cu telina

Postat de: Ina in Bulion

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Intr-o oala incapatoare am pus sucul...Citeste continuarea

Dulceata de castraveti cu menta si...

Postat de: panacris in Conserve

Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe. Într-o cratiță cu fundul dublu se pun...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu piersici

Postat de: panacris in Dulciuri

Piersicile se curate de coaja, apoi se taie in felii grosiere, adica mai mari. Intr-o cratita rezistenta la caldura, se aseaza feliile de piersici si se presara zaharul brun, se da la...Citeste continuarea

Legume cu iaurt si sos picant

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Dovleceii si vanata se taie in cuburi si se transfera intr-o strecuratoare mare impreuna cu 1 lingurita de sare. Se lasa la odihnit 1 ora.  Rosiile se taie in bucati mari, se amesteca cu...Citeste continuarea

Tocanita de fasole cu peste si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Dovlecelul se taie cuburi, ceapa se toaca si usturoiul se taie felii. Rosiile se taie in bucati mari, ierburile se toaca fin, iar pestele se taie in bucati de marime potrivita.  Se...Citeste continuarea

Risotto vegetarian cu ciuperci...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se dizolva cubul concentrat in 750 ml apa si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii.  Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar...Citeste continuarea

Dulceata din ardei iuti

Postat de: panacris in Conserve

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior. Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul...Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu zmeura

Postat de: panacris in Dulciuri

Brânza mascarpone se amestecă energic cu smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar brun si galbenusurile de ou, pana se obtine o crema omogena si consistenta, apoi se...Citeste continuarea

Desert tort Leone 22

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Am tapetat o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu de caise

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Maruntim biscuiti foarte fin. Topim untul. Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune...Citeste continuarea

Compot de dovlecei

Postat de: Ina in Sirop / Compot

Curatam dovleacul de coaja si-l portionam in cuburi potrivit de mari. Daca este batran, indepartam partea moale cu seminte. Punem imediat cubuletele de dovlecel intr-un vas incapator in care am...Citeste continuarea

Tocanita cu inimi si pipote de pui

Postat de: Bunica in Pui

Spala inimile si pipotele si pune-le la scurs. Ceapa curatata, spalata se taie solzisori. Pune la incins uleiul. Cand uleiul este incins adauga ceapa. Caleste pana devine translucida....Citeste continuarea

Vita brezata la slow cooker...

Postat de: gaby_d in Slow Cooker

Pregateste o tigaie antiaderenta, incapatoare. Incinge 3 linguri de ulei. Pune bucatile de vita. Rumeneste-le pe fiecare parte cate 4-5 minute. Adaauga legumele si mai caleste inca 5-7...Citeste continuarea

Tort de morcov la slow cooker...

Postat de: gaby_d in Slow Cooker

Mod de preparare Tort de morcov la  Crock Pot Slow Cooker Pregateste ingredientele. Morcovul spala-l, curata-l si rade-l pe razatoarea cu ochiuri mici. Scurge ananasul din conserva...Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema si piersici

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blat : Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit. Se pune hartie de copt , intr-o forma de tort  cu baza detasabila.Se unge cu ulei  (hartia de copt) si se preseaza cu lingura,...Citeste continuarea

Macrou cu legume la cuptor

Postat de: Bunica in Peste

Curata si spala legumele. Morcovul se taie rondele. Ardeiul taiat cubulete. Ciupercile taiate felii. Pestele se spala, eviscereaza si se taie capul. Lamaia se taie rondele. Se ia...Citeste continuarea

Desert briose cu mere si scortisoara

Postat de: alinutza2018 in Dulciuri

Merele se curata si se taie cubulete.  Cuptorul se incinge la 180 grade C si tava de briose se tapeteaza cu hartiute pentru briose. Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina,...Citeste continuarea

Gem de afine cu indulcitor

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală delicat afinele. Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp. A...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro