A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa cu chorizo, ciuperci si zucchini

Postat de: mihaelar63 in Supe

Se feliaza carnatul chorizo. Se spala si se curata legumele. Rosiooarele se taie sferturi. Feliati prazul si dovlecelul. Ardeii i-am taiat julien[ din motive neelucidate :D ]....Citeste continuarea

Copanele cu cartofi noi la cuptor...

Postat de: merisor67 in Pui

Clătim bine copănelele, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante. Chiar dacă se spune că nu este bine să clătim carnea, eu nu pot să o las așa... Spălăm cartofii bine cu buretele de vase...Citeste continuarea

Matrai borzoska - snitel unguresc

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Carnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de...Citeste continuarea

Desert cheesecake rapid cu branza...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar. Mixati biscuitii si topiti untul....Citeste continuarea

Scoici St Jacques cu praz si...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa. Puneti prazul si sotati...Citeste continuarea

Aperitiv castravete cu salata de...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati carnatul in felii subtiri. Puneti-le pe o placa, presarati deasupra branza feta si cimbru uscat. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute. Spalati si curatati...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si fructe...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Aluatul dulce:  În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.  Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: ctlina in Pui

Fierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita). Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati si spalati ficatul....Citeste continuarea

Salata de legume cu quinoa alba si...

Postat de: merisor67 in Salate

Mai întâi clătim bine quinoa în apă rece. Punem quinoa într-o sită deasă si o clătim în 2-3 ape pentru a scăpa de stratul de saponină cu gust nu foarte...Citeste continuarea

Turte cu dovleac

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu mac

Postat de: ela in Piine

Lasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina, ouale, untul. Cernem faina (eu de doua ori).Pe lnga cele 750gr faina eu am mai avut nevoie de vreo2-3linguri de faina spre sfarsit...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu costita...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Spălăm bine costița cu apă fierbinte și o porționăm. Punem o oală cu apă la fiert. Alegem frunzele de lobodă și le clătim bine în 2-3 ape, pentru a îndepărta toate...Citeste continuarea

Desert tort Pralina-Ciocolata

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare pasta de praline : 1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Exact in ordinea in care am scris ingredientele, acestea se pun in cuva masinii de paine, se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si ...cam atat. O lasam sa-si faca linistita...Citeste continuarea

Salata cu feta, capsuni, afine si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Frunzele tinere de spanac se spala si se zvanta de excesul de umiditate. Fructele se spala. Capsunile se taie jumatati. Feta se taie pe cat posibil cubulete .Feta ...Citeste continuarea

Ciorba de spanac

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se...Citeste continuarea

Aperitiv sparanghel invelit in...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea,...Citeste continuarea

Poppy Seed Dressing

Postat de: mihaelar63 in Pt salate

Se pun toate ingredientele intr-un bol. Amestecati bine totul. Veti obtine un sos care aspect de maioneza cu seminte de mustar. Cantitatea obtinuta am folosit la doua salate....Citeste continuarea

Stir-fry cu carne de vita si dovlecel

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, impreuna cu jumatate din cantitatea de condimente chinezesti si sare.  Intre timp, se taie ardeiul si dovlecelul in cuburi mici,...Citeste continuarea

Pastrav la tigaie cu legume si Vermout

Postat de: Satisfyyourcravings in Pastrav

Ceapa se taie rondele, iar feniculul si morcovul in felii. Se calesc in 1 lingura de ulei, la foc mare, intr-o tigaie incapatoare, 4 minute. Se adauga rosiile, usturoiul feliat, chilliul,...Citeste continuarea

Ochazuke (Somon cu orez in supa de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Somon

Somonul se stropeste cu sake si se presara cu sare pe toate partile. Se lasa minim 5 ore la frigider, ideal peste noapte.  Se usuca cu prosoape de hartie si se gateste pe un gratar...Citeste continuarea

Risotto rosu cu chorizo, spanac si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se incalzeste untul intr-o cratita cu fund dublu si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa 3...Citeste continuarea

Salatete Banadoura (salata siriana...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Rosiile se feliaza si se asaza pe un platou. Ardeiul si ceapa se taie rondele. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu putina sare. Se adauga apoi sumac, uleiul, otetul si sucul de lamaie. Se...Citeste continuarea

Orzo cu chorizo, naut si oua ochiuri

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Orzo se fierbe confrom instructiunilor de pe ambalaj.  Mararul se toaca, usturoiul se piseaza.  Se indeparteaza invelisul carnatului si se taie felii care se prajesc 10 minute, in...Citeste continuarea

Chiftele in stil suedez

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Se toaca ceapa si se amesteca cu carnea tocata, ouale, smantana, pesmetul, condimentele, sare si piper. Se modeleaza chiftele de marime potrivita care se prajesc in cateva linguri de ulei, la foc...Citeste continuarea

Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Vanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza.  Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte.  Rosiile se...Citeste continuarea

Oua la cuptor cu macrou afumat la...

Postat de: sufletista in Peste

Zacusca o amestecam cu sucul de rosii si ceapa tocata. Adaugam in tava unsa cu unt, deasupra adaugam bucati de macrou,adaugam masline. Spargem cu grija ouale si condimentam cu sare si piper...Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat...Citeste continuarea

Frigarui imprastiate

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Pieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza in bucati cam de marimea unei cutiute de chibrituri. Ciupercile se scot din saramura si se limpezesc cu apa rece....Citeste continuarea

Friganele – paine in ou, prajita

Postat de: vasimur in Mancare copii

Pregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți...Citeste continuarea

Paste cu sos de iepure

Postat de: sufletista in Paste

Incalzim uleiul si adaugam bucatile de iepure, le prajim pe ambele parti la foc moderat. Intre timp curatam legumele si le tocam marunt. Scoatem carnea intr-un bol acoperim cu un capac....Citeste continuarea

Mamaliguta cu branza de burduf si...

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se pune apa cu sare în ceaun, la fiert și când începe să se încălzească, se toarnă făina ”în ploaie” amestecându-se întruna, ca să nu...Citeste continuarea

Crochete de cartofi

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem si ii pisam ca pentru piure. Intr-un bol batem 2 oua cu usturoiul...Citeste continuarea

Somon cu sos de smantana si mustar...

Postat de: Oana in Multicooking

Amesteca intr-un bol smantana cu mustarul, sucul de portocala si sare si piper dupa gust. Stropeste somonul cu ulei de masline, presara deasupra sare si piper si oregano uscat. In vasul...Citeste continuarea

Tort de morcovi la slow cooker-ul...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Pentru blat , mixeaza untul moale, la temperatura camerei cu zaharul brun pana devine pufos. Adauga apoi galbenusurile de ou si amesteca in continuare cu mixerul. Pune ananasul maruntit la...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza dulce

Postat de: dantes in Prajituri

Galbenusurile se amesteca bine cu untul, apoi se adauga zaharul, branza dulce, zaharul vanilinat, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia descrisa...Citeste continuarea

Pulpa de miel la cuptor

Postat de: dantes in Oaie

Pulpa de miel se spala bine, se sterge de apa si se impaneaza cu usturoi, apoi se unge bine cu ulei si se asaza in tava. Usturoiul verde si patrunjelul se taie marunt si se presara peste pulpa....Citeste continuarea

Tarta cu pui si ghebe

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Aluatul -intr-un bol amestecam oul cu sarea si untul taiat cubulete, adaugam faina amestecand cu paleta si treptat apa. Framantam un aluat omogen cu mana. Intindem aluatul pe masa infainata....Citeste continuarea

Desert cozonac fara framantare cu...

Postat de: ela in Dulciuri

Lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte ouale, drojdia, faina. Stafidele cu esenta de rom si cu apa calda le lasam la inmuiat din timp, apoi le scoatem si le stoarcem. Pregatim...Citeste continuarea

Supa crema de cartofi cu branza la...

Postat de: simona72 in Multicooking

In vasul aparatului se pun tacamul de pui, cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi, apio taiat felii si morcovii taiati rondele. Se adauga 1,5 litri de apa, se pune capacul, inchide...Citeste continuarea

Aripioare pane

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o cratita adaugam legumele curatate si taiate in 4, adaugam apa si aripioarele curatate si taiate varful, (ar fi bine sa le taiem in 2, eu in graba le-am lasat intregi) Lasam sa fiarba,...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si magiun

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat -intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam. Adaugam treptat smantana pana aluatul...Citeste continuarea

Aperitiv carnati in foietaj surpriza

Postat de: marianbobosea in Aperitive / Garnituri

Carnatii se taie in bucati potrivite (dupa gustul fiecaruia). Aluatul se lasa la decongelat. Cand aluatul este decongelat, se despacheteaza,se mai intinde cu sucitorul, ca sa nu iasa prea...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu varza rosie calita...

Postat de: Oana in Multicooking

Curata pulpele de rata de grasimea in exces si pune-o deoparte. In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pune uleiul de masline, cubuletul de unt si grasimea oprita...Citeste continuarea

Chilli con carne la Multicooker-ul...

Postat de: Oana in Multicooking

Seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe programul Brown/Sote pentru 15 minute si apasa Start. Pune uleiul in vas si cand s-a incins adauga ceapa si usuroiul si...Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de...Citeste continuarea

Salata cremoasa de vinete

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala si se sterg. Puneti vinetele la copt , preferabil pe gratarul cu jar. Sunt mai gustoase. Pentru ca nu este  timp adecvat am pus vinetele la cuptor...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: sufletista in Prajituri

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu coacaze...

Postat de: oanapl in Dulciuri

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) mai lași pe foc 6-7 minute până când compoziția are...Citeste continuarea

Desert cozonac cu dovleac

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro