A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura cu foi din albusuri

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi din albusuri cu nuca si cacao : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile le-am lasat sa se dezghete de seara, le-am pus in vasul robotului am...Citeste continuarea

Mancare de ardei copti

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Ceapa o tocam marunt si o calim in uleiul incalzit pana ce devine transparenta, adaugam faina si amestecam pana ce se incorporeaza. Adaugam supa de pui sau apa, amestecam bine, adaugam ardeii...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu jeleu de...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:     Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se...Citeste continuarea

Shakshuka cu chiftele

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie calim ardeii tocati marunt cu rosiile, adaugam pasta de rosii, rosiile in suc, busuiocul, condimente dupa gust. Amestecam si adaugam supa de pui, lasam cca 2 min sa fiarba dupa...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu kaki

Postat de: sufletista in Torturi

Pregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara pe margine. Intr-un bol amestecam pudra de biscuiti cu untul si amestecam pana ce se omogenizeaza...Citeste continuarea

Desert cornulete tigareta

Postat de: sufletista in Dulciuri

Faina o framantam cu untura rece pana obtinem o compozite sfaramicioasa, facem o adancitura, adaugam galbenusurile batute cu sare, zaharul vanilat, coaja de portocala si lamaie data prin...Citeste continuarea

Desert rulouri cu crema de vanilie

Postat de: sufletista in Dulciuri

Foietajul dezghetat la temperatura camerei, il taiem fasii de cca 1,5-2 cm grosime si le rulam strans pe formele unse cu ulei. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25 min...Citeste continuarea

Salata de ton, rucola, kaki si rodie

Postat de: ladydi in Salate

Curatam rodia si punem semintele la scurs. Curatam si tocam fructul de kaki cubulete. Tocam ceapa si ardeiul. Intr-un castron amestecam toate ingredientele, adaugam iaurtul si maioneza. Potrivim...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu pate de rata

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Ouale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor. Curatam ouale de coji, le taiem...Citeste continuarea

Desert chec cu fructe confiate si nuci

Postat de: sufletista in Prajituri

Untul moale il mixam cu 150 g zahar pana ce devine spumos. Adaugam pe rand galbenusurle, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt, coaja de portocala, adaugam peste unt si...Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei,mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa...Citeste continuarea

Desert cornulete de zapada

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat- intr-un bol amestecam faina cu grisul, sare, zaharul, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam untul rece taiat cubulete, amestecam pana ce devine un aluat nisipos. Adaugam...Citeste continuarea

Desert ecleruri-inel cu crema de...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Eclerurile-inel: Se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se dă cratița de pe foc, se adaugă făina deodată, se amestecă energic, se lasă la...Citeste continuarea

Paste cu creveti in sos alb si vin

Postat de: trifadalia in Penne

Pentru inceput se pune apa  cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se face un aluat clasic de tartă din: făină, ou, unt și sare extrafină. Când toate ingredientele sunt încorporate uniform, iar aluatul este nelipicios, se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema fina de nuca

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se pun la foc pentru foi mierea de albine, zaharul, uleiul, laptele, sarea, oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul pana  se inchide la culoare. Se lasa sa se...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu mascarpone

Postat de: caroline in Dulciuri

Pentru aceasta reteta este necesar ca mascarpone sa fie scos de la frigider 30 minute inainte de a fi preparati biscuitii. Intr-un bol punem faina, galbenusurile si zaharul si amestecam bine...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol am pus untul taiat cubulete, cascavalul ras, drojdia, o lingurita de sare si smantana. Am omogenizat putin apoi am pus faina si am inceput sa framant cu mana. La inceput veti...Citeste continuarea

Pate de somon

Postat de: Bunica in Somon

Pentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara. Tocam mararul si patrunjelul marunt. Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul...Citeste continuarea

Desert tort cu morcovi si nuca

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.  Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le...Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de: caroline in Prajituri

Intr-un bol amestecam 240 gr faina alba cu praful de copt si un varf de sare. Separat mixam cele 3 oua cu 160 gr zahar pana obtinem o compozitie pufoasa si de culoare deschisa. Adaugam in...Citeste continuarea

Desert tort clasic cu crema de...

Postat de: eumimi in Torturi

Mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 21 de cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la...Citeste continuarea

Salata in straturi

Postat de: sufletista in Salate

Maioneza facuta in casa am amestecat cu smantana, sare si piper dupa gust. Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri de maioneza, amestecam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea

Slanina fiarta in moare

Postat de: sufletista in Mezel de casa

Slanina o taiem bucati potrivite, o presaram bine cu sare si o lasam 2-3 zile, intoarcem zilnic in cratita in care o asezam. Intr-o cratita adaugam bucatile de slanina (scuturata de surplusul...Citeste continuarea

Lichior de cafea

Postat de: sufletista in Bauturi

Intr-o sticla adaugam cafeaua macinata, nessul, pastaia de vanilie despicata in 2, adaugam alcoolul (tuica), inchidem bine capacul, agitam bine sticla. Punem intr-un loc intunecos sticla timp...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pregătim blatul. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul, pe care eu îl macin și îl...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere Sarlatanca

Postat de: Ksenya in Prajituri

Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri. Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul. Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si...Citeste continuarea

Pasta de curcan si ciuperci

Postat de: ladydi in Salate

Punem carnea de curcan la fiert in apa cu sare.Cand este fiarta, o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca. Spalam ciupercile, incingem putin ulei intr-o tigaie si adaugam ciupercile. Lasam...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu unt de arahide

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Intr-un bol adaugam: untul de arahide, zaharul, praful de sare si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam untul cu grasime de 82% mixam, oul, iaurtul, vanilia si mixam in continuare, iar la final...Citeste continuarea

Desert batoane de ciocolata, cu...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe albe. Se face un sirop bine legat, care să cadă...Citeste continuarea

Piftie de pui si curcan

Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carne

Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid. Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si...Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Albusurile se mixeaza spuma, se adauga zaharul pana  devine lucioasa ca o bezea. Se adauga macul si nuca de cocos si se omogenizeaza usor. . Se amesteca faina cu praful de copt  si o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si cafea

Postat de: sufletista in Prajituri

Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam faina cernuta, nuca macinata, esenta si amestecam cu o lingura de jos in sus....Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si lamaie

Postat de: eumimi in Prajituri

Mixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele....Citeste continuarea

Aspic cu carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Punem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta bine. Fierbem morcovii...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde, cu afumaturi

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cocos si ananas

Postat de: sufletista in Prajituri

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie,...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de portocale...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru Blat:      Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte.      Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse straciatella,...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul maro 1 si 2:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam...Citeste continuarea

Desert Indiene

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie...Citeste continuarea

Salata de icre cu ceapa

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Mai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele. Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta...Citeste continuarea

Desert cozonac Babka

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita...Citeste continuarea

Desert braduleti din turta dulce

Postat de: andy_cml_93 in Dulciuri

Cuptorul se incalzeste la 200 grade C. Untul se topeste cu zaharul si sarea. Se adauga ouale si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Dupa  framatarea...Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...Citeste continuarea

Desert prajitura Fanta

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

  Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, dupa care adaugam galbenusurile si mixam ca sa omogenizam...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se rup biscuiții cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit. Se pun într-un castron adânc și se stropesc cu lapte rece, având grijă să nu se înmoaie...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca. Se cern 300 g de faina intr-un castron...Citeste continuarea

Desert macarons in cuptor pe gaz

Postat de: Criss in Prajituri

Albusurile cantarite, se pun intr-un bol curat si degresat si se bat impreuna cu praful de sare. Treptat se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana rezulta o bezea ferma si...Citeste continuarea

Somon la cuptor cu legume sote si...

Postat de: momo121 in Somon

    Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.     Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu...Citeste continuarea

Aperitiv tort Mozzarella

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie. Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea. Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro