A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tarta galette cu dovlecel si cascaval

Postat de: ReteteAlina in Aperitive / Garnituri

Aluatul Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, se obtine o masa ca si nisipul. Se adauga sarea si apa, amestecam totul pana cand obtinem un aluat omogen. Aluatul se intinde intr-o forma...Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot...Citeste continuarea

Pulpa de porc la slow cooker Crock...

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Toate condimentele uscate le-am pus intr-un bol si le-am amestecat. Pulpa de porc am spalat-o, uscat-o cu servetele de hartie. Am presarat condimentele peste carne si am...Citeste continuarea

Piept de curcan in stil mongolez cu...

Postat de: Bucataras in Curcan

Spala orezul negru si lasa-l la inmuiat macar 30 minute, pentru a scurta timpul de preparare. Pune-l la fiert, timp in care poti trece la prepararea pieptului de curcan in stil mongolez. ...Citeste continuarea

Paella cu creveti si chorizo

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele....Citeste continuarea

Desert inghetata de vanilie

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza 2-3 minute cu un tel. Intr-un vas mai larg (o cratita) , se pune laptele impreuna cu 300 ml frisca lichida si vanilia, se tine la foc mic pana ce da...Citeste continuarea

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de: madi_marin in Pui

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...Citeste continuarea

Desert inghetata de ciocolata belgiana

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Galbenusurile se amesteca cu zaharul brun intr-un bol si se mixeaza cu un tel cateva minute. 250 ml frisca lichida se amesteca intr-un vas larg cu 250 ml lapte, se adauga vanilia si se pune la...Citeste continuarea

Desert savarina uriasa

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am pregatit siropul, apa cu zaharul le-am pus sa fiarba, dupa ce a dat in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat esenta de rom, am lasat siropul sa se raceasca bine. Aluatul pentru...Citeste continuarea

Pizza quattro formaggi

Postat de: rocsi_1612 in Pizza

Aluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva complet. Cerneti faina intr-un bol, adaugati drojdia si sarea. Amestecati, apoi puneti apa treptat si framantati, pana obtineti un aluat...Citeste continuarea

Sandvis cu ou, sunca si cascaval

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Chiflele se taie pe orizontală și partea inferioară se unge cu unt. Se curăță ceapa, se spală și se feliază. Se fac două ouă ochiuri. Peste jumătățile de chifle unse cu unt...Citeste continuarea

Paste in stil italian

Postat de: ancutsa in Fusilli

  Se pun pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu sare și se fierb al dente. Se curăță și se spală ceapa, se taie jambonul...Citeste continuarea

Orez cremos cu sparanghel si bacon

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

Intr-un ibric punem apa la fiert, putem adauga putin concentrat de supa de carne de pui sau legume. Intre timp aranjam sparanghelul. Daca are tulpinile mai groase, decojim partile inferioare...Citeste continuarea

Aperitiv bruschetti cu mozzarella,...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic. Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de...Citeste continuarea

Desert Panna Cotta cu capsuni

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se hidratează gelatina în apă rece. Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o...Citeste continuarea

Desert mini cannoli cu mascarpone

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Aluatul: se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se...Citeste continuarea

Pizza cu sunca, mozzarella si parmezan

Postat de: ancutsa in Pizza

Pentru aluat: într-un bol încăpător, se fărâmițează drojdia în apă caldă, se adaugă uleiul de măsline și făina în care am amestecat sarea. Se...Citeste continuarea

Pizza Margherita

Postat de: ancutsa in Pizza

  Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă...Citeste continuarea

Desert Biscotti Amaretti

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se dă zahărul tos la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin. Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul, un praf de...Citeste continuarea

Desert Panettone de casa

Postat de: ancutsa in Dulciuri

     Se pregătește maiaua, dizolvând drojdia într-un bol cu apă caldă, se adaugă zahărul și făină și se amestecă până se obține o pastă. Se...Citeste continuarea

Panna Cotta cu cafea si ciocolata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă rece. Se înfierbântă frișca lichidă împreună cu laptele (până la 50 de grade), într-un ibric,...Citeste continuarea

Desert spirale cu nuca

Postat de: andaoana in Dulciuri

Faina o cernem intr-un castron destul de incapator. Urda o zdrobim cu mana sau cu o furculita si o adaugam peste faina.Adaugam zaharul vanilat ,praful de sare si scortisoara macinata . Amestecam...Citeste continuarea

Paine alba de casa

Postat de: Pungasa_Rogue in Piine

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu zaharul, apa calda si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga sarea si se incepe framantarea, adaugand faina cat...Citeste continuarea

Desert tort cu blat de vanilie si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin...Citeste continuarea

Pizza cu paine

Postat de: cristinutanicolita in Pizza

Se bat ouale cu un praf de sare și cu laptele.  Se înmoaie fiecare felie de pâine in amestecul de ou cu lapte si se pune in tava.  Se unt feliile de pâine cu sos...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza in...

Postat de: cristinutanicolita in Prajituri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare și cu zahărul până se albesc. Se adaugă laptele, esenta si se mixeaza.  Se adaugă praful de copt, faina in ploaie si se amestecă cu o...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde

Postat de: cristinutanicolita in Ciorbe

Salata se spală foarte bine. Apa se pune la fiert.  Ceapa si morcovul se curăță și se spală.  Foile de ceapa se spală bine.  Se taie salata ,ceapa, morcovul,...Citeste continuarea

Chiftelute din peste

Postat de: Ksenya in Peste

  Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.  Painea o rupem bucatele si o punem...Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: ReteteAlina in Dulciuri

Drojdia se dizolva in 2 linguri de lapte caldut cu 1 lingurita din zahar, se adauga 2 lingurite din faina si se lasa la crescut maiaua pentru 10 minute. Intre timp, ouale la temperatura camerei...Citeste continuarea

Piept de pui cu legume

Postat de: licurici_lra in Pui

Pieptul de pui (taiat cubulete) se amesteca cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si miere, apoi se lasa la marinat cel putin o jumatate de ora. Pieptul de pui, inclusiv sosul in...Citeste continuarea

Zama aita de fasole verde

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati mai mici . Mie imi place sa fie cam de 3-4 cm . Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele . Ceapa si...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu chorizo,...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul . Se trag la tigaia cu ulei si unt topit . Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile...Citeste continuarea

Fusilli cu piept de pui si smantana

Postat de: mirela0911 in Fusilli

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie pieptul de pui in bucatele mici si se pune la calit in uleiul incins. Se amesteca pana se rumeneste bine...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu carne de...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curata de coaja. Taiati cartofii rondele. Se fierb si ouale siapoi se cojesc si se taie jumatati....Citeste continuarea

Ciorba de salau

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele. Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt. Se soteaza usor...Citeste continuarea

Trigoane cu branza si marar

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Pentru...Citeste continuarea

Paine cu malai

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Aluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei . Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2...Citeste continuarea

Pui la borcan

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea . Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform ....Citeste continuarea

Parjoale moldovenesti pufoase

Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carne

Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le acopere. Si se lasa sa se inmoaie bine. Eu am pus 2 ca am zis sa le salvez ca erau deja tari....Citeste continuarea

Pizza de casa cu dovlecei, cabanos...

Postat de: oanapl in Pizza

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu grișul și sarea și se...Citeste continuarea

Desert branzoaice

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se presara lingurita de zahar. Se adauga si drojdia proaspata zdrobita apoi se toarna 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in gropita...Citeste continuarea

Salata caprese

Postat de: ancutsa in Salate

  Se spală salata și se rupe bucățele mici, cu mâinile. Se spală roșiile și se feliază. Bulgărașii de brânză mozzarella se scurg bine de zer și se rup cu...Citeste continuarea

Spaghete milaneze - reteta nr. 600

Postat de: ancutsa in Spaghete

  Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente.  Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le...Citeste continuarea

Desert gogosi rasucite

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

In primul rand sa avem grija sa fie cald in incapere, apoi ne apucam sa facem aluatul pentru gogosi. Intr-un castron am cernut faina, separat am pus laptele si zaharul si l-am incalzit, sa fie...Citeste continuarea

Pizza cu ton, masline si mozzarella

Postat de: ancutsa in Pizza

  Se adaugă în bolul de la mixer mai întâi 180 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apa caldă și uleiul de măsline,...Citeste continuarea

Paste ondulate cu afumatura, in sos...

Postat de: RODIMUR in Paste

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se răstoarnă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine. Între timp se...Citeste continuarea

Varza acra calita, cu afumaturi,...

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Pasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă...Citeste continuarea

Desert prajitura de portocale

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Cum spuneam in introducere e o reteta ff simplu de facut si nu e nevoie de prea multe ingrediente. In vas am amestecat ouale cu zaharul, vanilia, coaja de portocale. Le-am mixat putin, am...Citeste continuarea

Chifle cu cascaval

Postat de: Bunica in Piine

Intr-un vas de framantat puneti faina . Peste care adaugati celelate ingrediente si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit 30 de minute....Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: Bunica in Dulciuri

Pentru inceput se spala merele. Se curata de codita si se rad sau se dau prin robot pentru maruntire. Intr-o cratita sau tigaie wook(cum am facut eu) se calesc cu cele 2 linguri de zahar...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro