A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ostropel de pui la Multicooker...

Postat de: merisor67 in Multicooking

Pregătim toate ingredientele de la început, să le avem gata când pornim aparatul. Porționăm carnea, o spălăm și o uscăm, apoi o condimentăm cu sare și piper. Curățăm ceapa...Citeste continuarea

Stufat de ied cu orez basmati si...

Postat de: simona72 in Multicooking

Pentru stufat: pentru ca am folosit carne congelata, a fost necesar sa las carnea la dezghetat in frigider de seara pana dimineata. Se spala carnea, se curata de pielite, se taie in bucati mai...Citeste continuarea

Aripioare de pui la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2. Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust. Amestecam bine...Citeste continuarea

Salata cu morcov, macrou afumat si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Frunzele de rucola se spala si se zvanta. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. Amestecati legumele cu otet si ulei de masline. Pestele se curata de...Citeste continuarea

Desert prajitura Rudy

Postat de: ela in Prajituri

Eu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita. Branza o punem la scurs intr-o sita. Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora. Stafidele le punem in...Citeste continuarea

Copanele pane cu cascaval

Postat de: sufletista in Pui

Copanelele de pui le spalam, le crestam un pic si le asezam intr-un vas. Amestecam condimente dupa gust cu berea, usturoiul pisat si adaugam peste carne, amestecam bine si acoperim cu o folie,...Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata, mozzarella...

Postat de: oanapl in Porc

Prepari mai întâi umplutura de carne tocată. Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de...Citeste continuarea

Drob mozaic, din ficatei de pui

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se curăță, se spală și se taie rondele ceapa verde și usturoiul. Se aleg frunzele de pătrunjel și mărarul, se spală și se toacă. Se fierb tari ouăle, se răcoresc, se curăță...Citeste continuarea

Fructe de mare cu paste si smantana

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Usturoiul curățat îl feliezi și îl călești 1 minut în uleiul încins. Adaugi fructele de mare, ciupercile, vinul alb, sare, piper și lași să fiarbă câteva...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu se pune faina, zaharul si se toarna laptele apoi in fir subtire amestecand bine pentru a...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu curmale, la cuptor

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala bucata de carne, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii potrivite (mie mi-au iesit 7 felii). Se bat usor cu ciocanul pentru snitele, apoi se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea

Orez picant cu pui si ciuperci la...

Postat de: AdrianUdrea in Multicooking

Mai intai pregatim toate ingredientele pe masa de lucru. Portionam carnea si o asezonam cu sare si piper, tocam ceapa si morcovul, dam usturoiul pe razatoare, clatim orezul, scurgem roșiile...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu fructe...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Măsurăm cantitățile ingredientelor și le punem în boluri separate. Untul de cacao, fiind solid, ca un săpun de casă, îl dăm pe răzătoare și îl punem într-un vas....Citeste continuarea

Desert negresa cu visine si ciocolata

Postat de: stefy_a in Prajituri

Se scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr-o sita – sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final. Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi...Citeste continuarea

Colac impletit in 4

Postat de: RODIMUR in Piine

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sarea și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, untul...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu fructe de...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr măcinat până își dublează volumul și se albesc, iar zahărul se...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga

Postat de: cristina1985 in Ficat

Ficateii de pui se curata de pielite, se tin in apa rece si se pun in frigider (cu tot cu apa, cam 15 minute). Apoi se scurg. Se calesc in putin in ulei, pana se intaresc si nu se mai vede...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ardei copti la...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Ficateii ii spalati bine, indepartati toate pielitele si ii puneti intr-o sita la scurs. Ardeii galbeni si kapia ii coaceti, pe toate partile. Ii puneti intr-o cratita si ii acoperiti cat...Citeste continuarea

Desert tort Inima de cafea cu...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Cu o zi înainte, se pregătesc decorațiunile: se topesc cele două tipuri de ciocolată pe baie de abur și se toarnă în două poșuri sau se pun ciocolatele în pungi...Citeste continuarea

Tigaie picanta de pui

Postat de: cristinutanicolita in Pui

Pieptul de pui îl tăiem cubulete.  Ardeiul iute il tăiem mărunt.  Gogosarul îl tăiem mare, ciupercile le feliem.  Piperam si saram pieptul de pui si...Citeste continuarea

Desert Tiramisu la pahar

Postat de: ela in Dulciuri

Cafeaua o pregatim din timp sa aiba timp sa se raceasca. Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, 1lingurita esenta de rom si laptele le mixam pana isi tripleaza volumul si se topeste...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Blatul:  Mixezi bine oul cu zahărul măcinat și un praf de sare. Când și-a dublat volumul, adaugi untul la temperatura camerei, omogenizezi, apoi torni laptele. Separat, amesteci...Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt și ananas

Postat de: CristinaCrs in Torturi

Se bate iaurtul cu zahărul. Se bate frișcă,apoi adăugăm iaurtul si cu zaharul peste frișcă. Gelatina o topim la foc mic cu zeama de la ananas,apoi o racim putin. Ananasul se taie cubuleţe...Citeste continuarea

Desert rulouri

Postat de: CristinaCrs in Dulciuri

Intindeţi foietajul cu ajutorul unui sucitor,apoi îl tăiați fâşii (2-3 cm), iar apoi incepeti sa luați cate o fâşie și să o rulați pe forma de rulou. Dupa aceea...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de capsuni

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare, zahărul și zahărul Bourbon. Se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, făina și praful de copt,...Citeste continuarea

Desert fursecuri (sugarcookies) cu...

Postat de: AndreeaGiurgea14 in Dulciuri

Prima data se fac fursecurile. Se ia untul la temperatura camerei si se bate cu mixerul bine. Se inglobeaza cu zaharul si dupa ce se amesteca totul bine se adauga oul si esenta de vanilie. Intr-un...Citeste continuarea

Desert briose (cupcakes) cu...

Postat de: AndreeaGiurgea14 in Dulciuri

Se pregatesc mai intai briosele. Se amesteca mixul de briose cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de vanilie

Postat de: sufletista in Prajituri

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza,adaugam faina,praful de copt,zaharul...Citeste continuarea

Aperitiv oua panirate cu sos de...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Scurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el. Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt. Amestecăm...Citeste continuarea

Macrou afumat la cuptor

Postat de: sufletista in Peste

Pestele il asezam in tava unsa cu putin ulei, adaugam in mijlocul fiecarui cateva felii de ceapa, usturoi. Intr-un vas amestecam sucul de rosii cu dulceata de ardei, condimente dupa gust....Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de mure

Postat de: sufletista in Prajituri

Blat- mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam...Citeste continuarea

Tocana verde-rosie

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mi-am pregatit ingredientele, curatat ceapa si usturoiul apoi le-am taiat marunt, ardeiul l-am taiat cubulete mai marisoare. Intr-o cratita de fonta smaltuita am pus uleiul l-a incins, am spalat...Citeste continuarea

Plachie de crap

Postat de: vasimur in Crap / Caras

Pas 1. Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm (scoatem intestinele, branhiile și osul amar de la baza capului, cu un cuțit ascuțit), îl spălăm foarte bine și-l marinăm,...Citeste continuarea

Desert budinca de cozonac cu mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Merele le dam prin razatoare, le calim in untul topit, adaugam zaharul pudra, amestecam ocazional pana ce scade zeama lasata, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem...Citeste continuarea

Desert tort cu lapte de cocos

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire....Citeste continuarea

Salata din icre de crap, reteta...

Postat de: RODIMUR in Crap / Caras

Icrele se pun într-o strecurătoare în care s-a întins în prealabil o bucată de tifon. Se spală icrele sub jetul de apă, până ce dispare orice urmă de...Citeste continuarea

Pilaf cu supa de pasare, la...

Postat de: Ina in Multicooking

Am pus in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune un piept si doua pulpe intregi de pasare de curte peste care am adaugat doi litri de apa . Am adaugat un praf de...Citeste continuarea

Salau in sos de rosii cu masline,...

Postat de: Ina in Multicooking

Pestele se curata de solzi si mate si se portioneaza rondele (coada si capul le pastram pentru ciorba).  Spalam ceapa si o tocam  marunt. Daca folosim rosii proaspete le vom spara si...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu alune de...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci in sos cremos

Postat de: madi_marin in Pui

Carnea se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile până sunt bine...Citeste continuarea

Desert friganele cu parmezan si...

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Feliile de pâine se taie în triunghiuri. Ouăle se bat ca pentru omletă şi se amestecă cu parmezanul ras fin. Pâinea se trece rapid prin lapte, apoi prin amestecul de ou...Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile batandu-se spuma impreuna cu zaharul pana se intareste compozitia. Se adauga galbenusurile impreuna cu zaharul vaniliat, coaja de lamaie si untul...Citeste continuarea

Aperitiv chec in foietaj

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia. Intr-un vas, ouale se...Citeste continuarea

Desert mini pavlova cu frisca,...

Postat de: andaoana in Prajituri

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei . Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de: Criss in Prajituri

Reteta in sine este extrem de simpla, astfel ca orice incepator in ale bucatariei o poate prepara cu usurinta. In plus este si foarte versatila, se poate servi cu diverse sosuri de fructe sau...Citeste continuarea

Salata de ciuperci si piept de pui

Postat de: carla27carla in Salate

Se curata ciupercile si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pieptul de pui se feliaza, se da cu sare si piper si se face la gratar sau sub capac la aburi. 1 ou se fierbe tare. Se face...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.       Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam...Citeste continuarea

Humus in 2 culori

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat. Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin...Citeste continuarea

Friptura de miel, la cuptor.

Postat de: vasimur in Oaie

Pregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea...Citeste continuarea

Tort amestecat

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro