Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti

de Brindusa in Prajituri, 16 Ian 2011 | 5094 vizualizari

 

Salamul de biscuiti e poate cel mai des intalnit desert la noi. Mama mi-l facea de multe ori cand eram copil. Si totusi, (ori poate de aceea) eu nu l-am facut niciodata pana acum. E foarte simplu si contine ingrediente extrem de gustoase. Eu m-am jucat putin si, pe langa forma clasica de salam am facut si niste acadele.
Si, pentru ca la mine e musai ca reteta sa aibe ceva deosebit, am pus inauntru si melasa de curmale, gasita intr-un magazin arabesc.Ingrediente

 

INGREDIENTE


  • 300 g biscuiti simpli, rupti in bucatele
  • 100 g rahat taiat mic
  • 100 g alune,migdale, nuca taiate bucatele (in ce combinatie vrei)
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 5 linguri melasa de curmale (daca nu ai, mai pune 50 g zahar)
  • 100 g cacao neagra
  • 100 ml lapte
  • 2 fiole esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti:

Pune zaharul, untul, laptele si cacaua la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros

Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom.

Pune biscuitii intr-un castron si amesteca-i cu rahat si alune. Toarna melasa, daca folosesti

Toarna sosul de cacao si incepe sa framanti compozitia cu mana, pana ce toate se leaga.

Daca e foarte subtire compozitia (ceea ce n-as crede) mai pune biscuiti. Daca e prea densa compozitia, pune putin lapte.

Imparte compozitia in doua, pune o jumatate pe folie si formeaza un sul. Preseaza putin, ca sa nu fie gauri in salam.

Infasoara salamul in folie.

Fa acelasi lucru pentru a doua jumatate de compozitie. Pune-le la frigider pana a doua zi

Taie feliute salamul si serveste-l ca desert.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

17.01.2011, 09:06

foarte bun

Lau 1

17.01.2011, 10:38

ce bine arata,direct la favorite

lia maria 1

17.01.2011, 10:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pariziene cu brânză dulce

de RODIMUR 5

ieri la 23:57

Fursecuri  cu unt de arahide si ciocolata

de Lau 9

ieri la 16:57

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

ieri la 15:40

RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro