Albinita

de nadina73 in Dulciuri, 10 Oct 2010 | 28080 vizualizari

 

O prajitura pe placul tuturor cred

 

INGREDIENTE

foi:

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putin suc de lamaie
  • 50 g untura
  • faina aproximativ 400 g

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 1 pachet de unt
  • 1 fiola de esenta de rom
  • 200 g zahar
  • dulceata
  • zahar pudra pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinita:

Se amesteca  pt foi  zaharul ,laptele,ouale,mierea,untura,bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie pe baia de abur pana isi schimba culoarea,dupa care se lasa la racit.Dupa  ce s-a racit se pune faina ,sa iasa un aluat mai moale(sa nu fie vartos)se coc 4 foi pe dosul tavi.i tapetata cu faina si unt.Se intind foile foarte subtire ,se coc 10 minute fiecare foaie, depinde de foc.

Crema:

Se fierbe laptele cu grisul aproximativ 15 minute dupa care se lasa sa se raceasca .

Untul 1 pachet se amesteca cu zaharul bine pana devine spuma ,dupa ce grisul s-a racit se amesteca cu unt cate putin si se mixeaza bine.se adauga 1 fiola de esenta de rom.

Asamblare:
Se pune prima foaie  peste care se pune jumatate din crema de unt cu gris,se pune a doua foaie peste care se pune gem sau dulceata (nu foarte multa) ,se pune a treia foaie peste care se pune cealalta jumatate din crema ramasa se niveleaza si se pune foaia 4 peste care se presara zaharul pudra

Se lasa 2-3 ore pt a se inmuia bine foile  sau chiar pana  a doua zi.Eu nu am avut rabdare am taiat-o dupa 1 ora si a fost super buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

mariac 1

17.10.2010, 01:35

meritta 20 de furculite

marieta 1

21.11.2010, 01:12

nadina prajitura la noi se numeste gura raului nu gura raiului!!!!este o comuna in judetul sibiu si iau dat numele prajiturii!!se gaseste in cofetarii!!buna tare!!5 furculite!!

retetepersane 1

29.11.2010, 02:05

Aceasta este prajitura mea preferata! Imi amintesc si acum cand am mancat prima data la profa de engleza.
Abia astept sa imi faca mama de Craciun!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura