Amandine

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Mai 2010 | 15238 vizualizari

 

sursa:laly si leoflori cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri faina
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 200gr. zahar pudra
  • 200 gr. Unt+50 g margarina la pachet
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop :400 ml. apa
  • 150 gr. zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema : Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pudra si se pun la bain marie,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Untul la temperatura camerei se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga 100 g zahar pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva.Peste unt se adauga crema de ou(dup ace s-a racit) si se mixeaza bine,se cerne cacaoa peste crema,se pune esenta si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.Se pune la frigider pana se pregateste siropul

Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Blatul taiat in 2 se insiropeaza bine,se pune crema peste si se da la frigider 30 min,apoi se pune si cea de-a dou foaie insiropata si se lasa din nou la rece pana la prepararea glazurii.

Glazura:ciocolata rupata bucati se pune la bain marie impreuna cu frisca lichida pana se topeste,iar cand se raceste putin se toarna peste prajitura.Se da la rece pana se intareste glazura apoi se proportioneaza.Se orneaza cu frisca dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

adry88 1

07.07.2011, 16:46

bun bun

Mihaela11_jo 1

03.02.2012, 17:42

Foarte fina si aspectuoasa
Am facut astazi reteta ta si mi-a iesit delicioasa; multumesc pentru reteta

Pasiune pentru bucatarie 1

03.02.2012, 20:54

Cu multa placere Mihaela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu rahat ( de post )