Amandine de post (2)

de Lavinia in Mancaruri de post, 16 Noi 2013 | 39941 vizualizari

 

Ideale pentru cei ce tin post si vor ceva dulce,dulce :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 cani faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite otet

Sirop:

  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom

Crema:

  • 400 g margarina Rama Maestro
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom dupa gust

Glazura:

  • 3 plicuri glazura de ciocolata Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine de post (2):

Intr-un bol amesteca faina,zaharul,cacaua ,praful de copt,bicarbonatul si sarea.


In alt bol amesteca apa,uleiul si otetul.


Toarna amestecul lichid peste cel uscat si omogenizeaza bine.(Amesteca doar cat sa se combine)


Tapeteaza o tava(30/20 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 35 de minute(testul scobitorii)


Lasa blatul la racit peste noapte apoi taie-l in 2.


Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste complet zaharul.


Adauga esenta de rom dupa gust si lasa siropul la racit.


Topeste margarina la microunde(trebuie sa fie doar moale nu lichida) apoi mixeaz-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana obtii o crema spumoasa .


Adauga esenta de rom si mai mixeaza cateva secunde.


Pe o tava pune o parte din blat si insiropeaz-o .


Peste blat pune crema si niveleaza bine(mai opreste 2-3 linguri pentru decor)


Acopera cu al doilea blat insiropat in prealabil si da prajitura la frigider pana se intareste crema.(2-3 ore)


Indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite (mie mi-au iesit 12 bucati)


Prepara glazura conform instructiunilor de pe plic si glaseaza fiecare prajiturica.


Decoreaza prajiturile cu o avelina din crema si pune-le la rece pana in momentul servirii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine de post (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Alexandra Burz 1

07.03.2014, 07:51

O punem in aplicare azi

maiami 1

14.08.2014, 16:20

Multumim ca împărtășești ideile dulci cu noi 😊

Xandrinne 1

04.09.2014, 08:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte cu legume