Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2020 | 2127 vizualizari

 

Pentru o cină frugală am ales să pregătesc bruschetti cu mozzarella, roșii, ulei de măsline, busuioc, ouă și șuncă. Le puteți pregăti cu ce vă place. Sunt gata repede și sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 baghetă,
  • un fir de usturoi,
  • Ulei de măsline, după gust,
  • Sare, după gust,
  • Busuioc uscat, după gust,
  • frunze de salată, după gust,
  • 125 g brânză Mozzarella (rotundă),
  • 12 roșii cherry,
  • 4 ouă,
  • 4 felii șuncă crud uscată / pastramă / jambon,
  • busuioc proaspăt, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc:

 

Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic.

Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de măsline, pe ambele fețe și se frig la Panini Maker / Sandwich Maker ori se dau la cuptor până se rumenesc. Apoi se presară pe ele sare și busuioc uscat.

Se frig ușor și feliile de jambon sau șuncă, ce aveți, unul-două minute la Panini Maker, se vor usca puțin. Le puteți mânca crude, dacă vă plac, eu am preferat să le gătesc.

Între timp, se pun ouăle la fiert (pentru 10 minute), după care se scot cu un clește (pentru paste) din apă, se țin sub jet de apă rece și se decojesc. Se taie felii.

După aceea, se taie roșioarele în patru, iar bulgărele de mozzarella se scurge bine de zer și se taie cuburi.

 

Montare: se decorează fiecare felie de pâine cu salată, roșii, mozzarella, ouă, șuncă și se decoreazăcu busuioc proaspăt.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/bruschetti.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ancutsa 1

16.05.2020, 14:28

Cristina

Ancutsa 1

16.05.2020, 14:28

Domnule Dante

abstract01 1

21.05.2020, 22:30

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry