Aperitiv bulete de branza si cartofi

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2020 | 537 vizualizari

 

Cu ceva timp în urmă mi-au făcut cu ochiul niște bulete pregătite de Andra. Le-am pregătit după rețeta ei, dar în final le-am băgat la cuptor deoarece absorbeau prea mult ulei (prăjite în baie de ulei). Am făcut o porție mică și prăjite. Mulțumesc pentru idee Andra :*

 

INGREDIENTE

  • 400 g cartofi
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • 350 g brânză de vacă
  • 1 ou
  • cimbru uscat
  • piper negru măcinat
  • 100 g pesmet
  • extra pesmet pentru a tăvăli buletele prin el
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bulete de branza si cartofi:

Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se pasează și se lasă să se răcească.

Într-un castron se pune branza de vacă mărunțită (sau dată pe răzătoarea mică), piureul de cartofi, oul, cimbru uscat, piper negru măcinat, sare și pesmetul. Se amestecă totul și se potrivește de sare. Se formează buletele, se tăvălesc prin pesmet și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25-30 de minute.


Am încercat și să le prăjesc în ulei, dar mi s-a părut că absorb prea mult ulei. Se scot pe un șervețel absorbant.


Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulete de branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

28.04.2020, 13:12

Gustoase!

oanapl 1

29.04.2020, 17:04

Ce idee buna Rocsi!

oanapl 1

29.04.2020, 17:05

Multumesc Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

de katty 6

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Suberek cu branza