Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2012 | 171088 vizualizari

 

Va recomand aceste chiftelute deoarece se prepara rapid si sunt mult mai sanatoase decat cele prajite, asta fara a afecta gustul final.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 2 oua
  • 200 g cascaval
  • 250 g telemea de oaie
  • 3 catei usturoi
  • pesmet
  • 2-3 linguri faina
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor:

Se spala dovleceii, se curata de coaja si se dau pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea mica. Se sareaza si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.


Intre timp se da pe razatoarea mica cascavalul si branza. Se storc bine dovleceii si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza, cascavalul, ouale, mararul tocat marunt si usturoiul pisat. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce (eu nu am mai adaugat sare deoarece telemeaua a fost foarte sarata). Se amesteca toate ingredientele si se adauga 2-3 linguri de faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.


Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.


Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de rosii. Eu am facut tzatziki.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

iri_iri 1

19.12.2013, 07:39

Khristiana 1

11.06.2014, 19:37

Am facut chiftelute de dovlecei la cuptor, sunt mai bune ca cele prajite!

ilinca_rox 1

11.07.2014, 19:20

Trebuie sa incerc si eu pentru ca arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta alsaciana( tarte flambée)