Aperitiv- Humus reteta cu tahini

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2017 | 8711 vizualizari

 

Humus reteta
Astazi o sa te-nvat sa faci un preparat cu un iz mai oriental, si-anume humus. Imi place foarte mult felul in care se imbina toate ingredientele, iar rezultatul, un preparat satios, aromat si nu foarte costisitor va fi intotdeauna pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • 900 g naut fiert (produs finit)
  • 7 catei de usturoi copt
  • 1 lingurita rasa de curry verde pudra
  • chimion dupa gust
  • 100 ml tahini (pasta de susan)
  • 50 ml ulei de masline extravirgin, calitativ
  • un varf de cutit de piper alb
  • 40 ml fresh de lamaie
  • sare dupa gust
  • cateva cuburi de gheata

Pentru decor:

  • putina boia
  • cateva frunzulite de coriandru sau menta
  • putin ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv- Humus reteta cu tahini:

Humus reteta

Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele.
Iti poti usura mult mai mult munca daca vei cumpara naut deja fiert, la conserva.
Pentru inceput, va trebui sa treci boabele de naut printr-o sita, folosindu-te de o lingura. Faci acest lucru pentru scoate teaca ce inveleste fiecare bob de naut in parte.
Daca ti se pare dificil sa treci boabele de naut prin sita, atunci le poti curata clasic. 
Pune apoi pasta obtinuta intr-un blender.
Adauga apoi putina apa din cea in care a fiert nautul si incepe sa blendezi.
Urmeaza usturoiul copt, uleiul de masline si pasta de susan. Blendeaza in continuare. Nu pune foarte multa pasta de susan pentru ca va deveni amar.
Mai departe pune fresh-ul de lamaie, chimionul, curry verde, sare si piper alb. La sfarsit, adauga cateva cuburi de gheata, blendand continuu, bineinteles. Adaugi gheata pentru ca humusul sa aiba o consistenta aerata, pufoasa. 
Se serveste cu lipie Libaneza si crede-ma pe cuvant ca este foarte gustos.

TIPS-URI

1

Aveti grija cu chimionul, acest condiment este unul din cele mai puternice condimente existente

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv- Humus reteta cu tahini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de naut