Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2022 | 18946 vizualizari

 

Mi-a dorit un aluat care sa contina branza sarata asa ca m-am pus pe treaba. N-am avut eu o branza mai sarata si nici n-am fost o secunda mai isteata sa plusez cu niste sare in aluat. Dar au iesit tare bune, crocantele, numai bune de rontait langa un pahar cu bere rece.

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 200 g branza de oaie veche si un pic mai sarata
  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata
  • 10 linguri lapte
  • faina cca 700 g + sau -
  • faina pentru masa de lucru
  • 1 ou pt. uns
  • mac pentru presarat desupra
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura:

Am amestecat laptele caldut cu drojdia uscata. Intr-un castron am ras branza, am topit untura si am amestecat-o cu branza, apoi am adaugat cele 2 oua , laptele si drojdia si am omogenizat. La final am adaugat faina, eu am cantarit-o si mi-a intrat 700 g faina. Am framatat un aluat pe care l-am pus in folie alimentara si l-am dat la frigider cca 1 ora si 1/2 . Am scos aluatul de la frigider, am taiat o bucata ( restul de aluat l-am lasat la frigider), cat sa intind o foaie nu foarte groasa, am uns cu ou si am presarat mac, apoi am taiat saratelele cu o rola zimtata, le-am asezat in tava, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava la cuptor pentru cca 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

dantes 1

11.07.2022, 08:48

Bune!

mirela0911 1

17.07.2022, 13:22

Cam bune astea!

madi_marin 1

27.07.2022, 00:02

Deja mi-e dor de-o telemea de oaie buna de-a noastra! Astia pe-aici au preponderent branza de capra, dar e dulce si nici macar asa dulce cum e nu aduce cu cea dulce romaneasca....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu nuca si branza