Ardei capia copti,pentru iarna

de Constelatialeu in Conserve, 2 Oct 2013 | 36810 vizualizari

 

Gustosi in orice anotimp,cum iarna nu cresc pe zapada,trebuie sa-i consevam,daca vrem sa mancam....

 

INGREDIENTE

  • 40 kg ardei capia
  • sare grunjoasa
  • 1/2 l otet
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei capia copti,pentru iarna:

De preferat sa alegem ardeii mari, carnosi, ca sa ramana ceva din ei dupa ce-i coaceam. Se pun la copt avand grija sa-i intoarcem pe toate fetele, apoi ii asezam intr-un vas mai mare, punem sare grunjoasa peste ei si acoperim cu un capac. Eu i-am lasat pana a doua zi cand i-am curatat de coaja arsa, le-am scos semintele si nervurile, i-am asezat in borcane de 800 g. Dupa ce am terminat operatiunea de asezat, am amestecat otetul cu apa, zaharul si sarea, pana s-au topit, apoi am turnat in borcane amestecul, am inchis bine capacele. Am fiert borcanele cca 10 minute, apoi le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa  se raceasca. Le-am depozitat in camara la loc rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei capia copti,pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ardei capia copti,pentru iarna-0
Ardei capia copti,pentru iarna-1
Ardei capia copti,pentru iarna-2
Ardei capia copti,pentru iarna-3
Ardei capia copti,pentru iarna-4
Ardei capia copti,pentru iarna-5

COMENTARII (24)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

02.10.2013, 14:02

Ce va minunati asa,ca scad foarte mult dupa ce-i cureti...

Lau

Lau 1

02.10.2013, 14:03

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:15

O bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!