Ardei umpluti

de retetele_tinei in Mancaruri cu carne, 4 Oct 2014 | 851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 ardei
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ou sau 2 albusuri
  • 1 tija sedano
  • 2 morcovi
  • 250 g carne macinata, porc si vita
  • 200 ml sos tomat
  • 100 g orez
  • 3 linguri zahar
  • 1 sau 2 linguri faina
  • 300 ml apa+apa pt fiert ardeii
  • ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de telina
  • frunze de marar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ardeii se spala. Dupa li se vor taia capacelele. Cu o lingurita se curata interiorul ardeilor. Capacele se pun intr-un bol, pentru ca se vor folosi mai tarziu. Se lasa deoparte ardeii si se incepe prin a se curata, spala si taia ceapa. O tigaie se pune cu ulei la foc, iar cand acesta e incins se pune ceapa. Se curata, se spala si se taie:jumatatea de ardei, tija de sedano si morcovii. Se lasa legumele cateva momente la calit, dupa care se pune carnea peste ele. Orezul se spala, se scurge de apa si se pune peste carne si legume. Se lasa cateva minute la calit, totul, dupa care se pune sare, piper, marar frunze. Se pun 300 ml apa si se lasa la fiert. Se lasa la fiert pana scade apa. Se lasa o idee la racit, dupa care se adauga albusurile si se amesteca bine, dupa care cu o lingurita se vor umple ardeii, cu compozitie.


Ardeii umpluti se vor aranja intr-o cratita, in picioare. Acum se pot pune capacele pe ardei. Se va pune apa, sa-i acopere, aproape complet. Se lasa la fiert, pana cand sunt moi ardeii. Pana se fierb ardeii se pregateste sosul din sos tomat, zahar si faina. Cand sunt fierti ardeii se pune sosul si se mai lasa pe foc inca cateva minute, ca sa fiarba faina. Se stinge focul si se lasa la racit.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este o reteta foarte simpla,dar care necesita timp!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

reisnaor_2006 1

04.10.2014, 21:24

deliciosi

Constelatialeu 1

05.10.2014, 06:37

Rocsi 1

05.10.2014, 12:28

Un ardei umplut iau si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu mamaliguta