Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca

de Panacris in Slow Cooking, 4 Apr 2016 | 1180 vizualizari

 

Am tot auzit de acești ardei minunați umpluți cu nucă și ciuperci;) Le-a venit rândul;) Interesanți și buni, dar tot aceia cu un pic de cărniță sunt apreciați în familia Zmeilor :D ;) Cică bifat, probat și dat la arhivă :D :)) V-am adus rețeta, poate voi veți avea mai mult succes în familie ;)  Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Ardei gras verde 8 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ciuperci champignon brune 6 bucăți,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Miez de nucă cca. 150 g,
  • Mărar verde 1 legătură,
  • Orez cu bobul rotund cca. 250 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Bulion 500 ml,
  • Apă 500 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca:

Ceapa, morcovii, ciupercile se curăță, apoi se mărunțesc și se pun la călit împreună cu orezul, uleiul de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mic, la final se adaugă și miezul de nucă măcinat. După ce s-au călit legumele se asezonează de sare, piper și boia. Între timp se curăță ardeii astfel: se taie capacul astfel încât să rămână și codița, apoi se curăță de miez și semințe. Ardeii se vor umple cu amestecul de orez, ciuperci și nucă, apoi se așează într-un vas termorezistent (eu l-am folosit pe Alin, Crock-Pot-ul din dotare!), se acoperă cu capacele din ardei, apoi se adaugă bulionul și apa și se lasă la gătit, în cazul meu la aparatul Crock-Pot cca 180 de minute ;) la functia HIGH, ceea ce, la un cuptor clasic, ar însemna 180 de minute, la minim, acoperit, bineînțeles ;) Spor și poftă bună;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

05.04.2016, 10:48

Nu am mai mancat cu nuci, dar nu cred ca are ce sa fie rau!

anca_rm 1

05.04.2016, 11:50

interesanta reteta

Geanina87 1

05.04.2016, 11:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Ardei umpluti cu orez si ciuperci