Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Spalam ardeii, apoi cu ajutorul unui cutitas indepartam cotorul, semintele si nervurile.
Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam ceapa tocata fin, sare si piper dupa gust, doua oua de casa, putin marar si patrunjel si orezul clatit intr-o sita sub jet de apa rece.
Amestecam toate aceste ingrediente, apoi umplem ardeii cu aceasta compozitie.
Asezam ardeii intr-o tava de inox incapatoare, punem 2 cani cu apa plata, foile de dafin, boabele de piper, acoperim tava cu staniol si dam apoi tava la cuptor la 180 grade pentru 100 minute.
Rosiile pasate le punem intr-un castron, adaugam sare dupa gust, 1 lingurita zahar brun, putin busuioc uscat, amestecam si formam un sos omogen. Adaugam si amidonul desfacut in putina apa rece.
Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de staniol, peste apa in care au fiert ardeii turnam sosul preparat anterior, amestecam usor cu lingura, cu grija sa nu rupem ardeii care sunt fierti si se pot rupe usor, presaram putina verdeata si mai dam tava la cuptor pana se leaga sosul (cam 15-20 minute).
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult