Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

de xana in Slow Cooker, 23 Iul 2018 | 4517 vizualizari

 

Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi!
Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • cca 400 gr carne de berbec (am avut pulpa, se poate folosi si oaie)
  • 300 gr orez cu bobul rotund
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • 100 ml ulei+ inca 6 linguri
  • 2 linguri pasta de rosii concentrata+ inca 2 linguri
  • 5 ardei rosii si verzi
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • cca 100 gr grasime de porc (am avut burta)
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot:

Carnea se dezoseaza (daca e cazul) si se toaca. O punem apoi la calit intr-o tigaie impreuna cu putin ulei (din cei 100 ml) pana se rumeneste usor. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si restul de ulei (in afara de cele 6 linguri) si lasam pe foc pana ceapa se inmoaie.

Dam morcovul prin razatoarea cu ochiuri mici si il amestecam in preparatul anterior impreuna cu 2 linguri de pasta de rosii. Luam tigaia de pe foc si lasam la racit.

Intr-un castron punem orezul si apa fierbinte cat sa-l acopere. Il lasam asa timp de 5 minute, apoi scurgem apa.

Dupa ce amestecul de carne si orezul s-au racorit, le amestecam cu parunjelul taiat marunt si oul.

Spalam ardeii si taiem cu grija un cerc in jurul coditei, apoi indepartam semintele. Ii umplem lasand un mic spatiu deasupra pentru ca orezul sa aiba spatiu sa se umfle la fiert si asezam coditele la loc.

Punem ardeii in vasul de la slow cooker Crock-Pot, adaugam apa in care s-a dizolvat restul de pasta de rosii cat sa acopere ardeii pe trei sferturi, cele 6 linguri de ulei si grasimea de porc taiata cubulete si setam aparatul pe programul high timp de 4 ore si jumatate. Daca ii vreti mai moi, se mai lasa jumatate de ora in plus, dar eu cred ca este de ajuns.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simona72 1

02.10.2018, 14:50

A Da??? Eu am crezut ca acum a postat reteta ))) si dupa ce am comentat am vazut ca mai comentasem....

Bunica 1

02.10.2018, 20:05

Buni,buni!

Anett 1

27.12.2021, 20:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite