Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

de xana in Slow Cooker, 23 Iul 2018 | 2323 vizualizari

 

Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi!
Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • cca 400 gr carne de berbec (am avut pulpa, se poate folosi si oaie)
  • 300 gr orez cu bobul rotund
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • 100 ml ulei+ inca 6 linguri
  • 2 linguri pasta de rosii concentrata+ inca 2 linguri
  • 5 ardei rosii si verzi
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • cca 100 gr grasime de porc (am avut burta)
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot:

Carnea se dezoseaza (daca e cazul) si se toaca. O punem apoi la calit intr-o tigaie impreuna cu putin ulei (din cei 100 ml) pana se rumeneste usor. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si restul de ulei (in afara de cele 6 linguri) si lasam pe foc pana ceapa se inmoaie.


Dam morcovul prin razatoarea cu ochiuri mici si il amestecam in preparatul anterior impreuna cu 2 linguri de pasta de rosii. Luam tigaia de pe foc si lasam la racit.


Intr-un castron punem orezul si apa fierbinte cat sa-l acopere. Il lasam asa timp de 5 minute, apoi scurgem apa.


Dupa ce amestecul de carne si orezul s-au racorit, le amestecam cu parunjelul taiat marunt si oul.


Spalam ardeii si taiem cu grija un cerc in jurul coditei, apoi indepartam semintele. Ii umplem lasand un mic spatiu deasupra pentru ca orezul sa aiba spatiu sa se umfle la fiert si asezam coditele la loc.


Punem ardeii in vasul de la slow cooker Crock-Pot, adaugam apa in care s-a dizolvat restul de pasta de rosii cat sa acopere ardeii pe trei sferturi, cele 6 linguri de ulei si grasimea de porc taiata cubulete si setam aparatul pe programul high timp de 4 ore si jumatate. Daca ii vreti mai moi, se mai lasa jumatate de ora in plus, dar eu cred ca este de ajuns.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

laura_n 1

02.10.2018, 14:32

Simo, reteta e postata de ceva vreme, acum i-a dat un share. ))

simona72 1

02.10.2018, 14:50

A Da??? Eu am crezut ca acum a postat reteta ))) si dupa ce am comentat am vazut ca mai comentasem....

Bunica 1

02.10.2018, 20:05

Buni,buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei la gratar
  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite