Baclava

de Ligia Bxl in Dulciuri, 16 Feb 2011 | 7795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta
  • 200 gr de margarina sau unt
  • 500 gr nuci
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie bio
  • 400 gr de zahar
  • 2 cani de apa
  • 2 linguri de miere
  • o jumatate de lingurita de cuisoare
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se unge o tava dupa marimea foilor cu unt, apoi se pun cateva  foi pe rand unse cu unt, apoi se pune o jumatate din compozitia de nuca.

Se amesteca nucile macinate cu pesmetul, 200 de gr de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si scortisoara dupa gust, apoi se pun iar foi unse cu unt, inca un strat din compozitia cu nuci si terminam cu cateva foi unse cu unt. Se taie baclavaua si se stropeste cu unt, apoi se da la cuptor.

Dupa ce e pe jumatate gata se pune peste ea jumatate din acest sirop: zaharul ramas, miere, apa,1 lingurita rasa de scortisoara si cuisoare si se fierb,dupa ce e gata siropul cuisoarele se scot. Cand baclavaua s-a rumenit se scoate de la cuptor si se toarna restul de sirop si se da la rece. Este gata cand s-a racit si cand foile s-au inmuiat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Ligia Bxl 1

13.03.2011, 19:20

ada sa sti ca e tare bun nici eu nu m-am putut abtine si mi-am facut,multumesc

tanyapatap 1

02.10.2011, 14:58

ce bunaa a fostt ,mersii multt..

Ligia Bxl 1

04.10.2011, 13:04

cu placere tania si alta data cu mare drag

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu fluturi albi