Baclava

de jolygina in Prajituri, 30 Mai 2010 | 7514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 300g nuci
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 foietaj de 275g fiecare
  • pentru sirop
  • 300ml apa
  • 250g zahar
  • 600g miere
  • 2 fiole esente de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

 se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara
dupa care se pun peste foietaj si se ruleaza
dupa ce s-a rulat taiem produsul obtinut in bucati mici si le punem in tava
le dam cu ou pe deasupra si le bagam la cuptor la la foc moderat 25 min
dupa care pregatim siropul:
punem apa la fiert cu zaharul si lasam sa dea in clocot ,dupa ce s-a topit zaharul se stinge focul si punem mierea si esenta de rom
punem siropul peste bucatile de baclava asa fierbinte si o mai bagm la cuptor 5 min
se serveste rece ,cu siropul peste ea (care nu a fost absorbit de foi)
pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Miha 1

30.05.2010, 23:56

Ce frumusete de copil.

Dana Cristea - pusikmea 1

31.05.2010, 21:09

la fel zic si eu ca fac, eu cred ca mai bine de 1 an, ma uitam la Ginere de import pe canal d, anul trecut , eram insarcinata si salivam la baclavaua lor...insa nici pana azi nu am facut-o...arata super!!!!

jolygina 1

04.09.2011, 16:07

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu nuci