Desert baclava

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Oct 2018 | 3682 vizualizari

 

Pentru ca este toamna si au fost nuci din belsug anul acesta, nu se putea sa nu fac si o baclava, desi stiu sigur ca am mai facut reteta lui Alex, dar nu stiu de ce nu am si prezentat-o. Deci, pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele lui Alex Teacher
https://www.bucataras.ro/retete/baclava-71918.html, ambele fiind aproximativ la fel, iar ideea de a pune nuca in mai multe straturi am preluat-o de la Ela68
Fata de reteta lui Alex, am folosit cu 200 g mai multa nuca macinata, cu 50 g mai mult unt topit, un mix de condimente, cu 50 g mai putin zahar la sirop si nu am avut apa de trandafiri. 
Va asigur, insa, ca baclavaua mea a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Baclava:
  • 1 lingura ulei
  • 1 pachet de foi de placinta (400 g, 12 foi)
  • 250 g unt topit
  • 500 g nuca macinata
  • 3 linguri cu varf de zahar pudra vanilat
  • 1 plic de "Condimente pentru turta dulce" de la Dr. Oetker (15 g, contine: scortisoara, coaja de portocale, anason, coriandru, enibahar, anason stelat, nucsoara, cuisoare)
  • Sirop:
  • 600 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara 100 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se mai asaza o foaie de placinta si se unge cu unt, la fel inca una. Se presara 300 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se mai asaza o foaie de placinta si se unge cu unt, la fel inca una. Se presara 100 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se aseaza si se ung cu unt topit ultimele patru foi. Se portioneaza placinta si se inlatura surplusul de foi de pe margini. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita.

Intre timp, se pregateste siropul: zaharul, apa si zeama de lamaie se fierb pana cand se topeste zaharul.

Dupa ce placinta este gata, se scoate din cuptor si se toarna siropul cald peste ea. Se lasa sa se raceasca si sa absoarba siropul, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Egipteana