Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR in Prajituri, 26 Sep 2022 | 9681 vizualizari

 

Reteta de baclava cu nuca este delicioasa si usor de pregatit.
Din câte știu, baclavalele nu se fac doar cu nucă, dar acestea sunt cel mai des preparate și găsite la vânzare. Am mai făcut baclava în urmă cu foarte mulți ani, dar după câte se pare, atunci primisem o rețetă incompletă, așa că după ce mi-am dat seama de aceasta, mi-am tot dorit să fac într-o zi această prăjitură delicioasă, așa cum trebuie. Și m-am decis mai ales când, bolnavă fiind, dar dorind să mânânc ceva dulce (pentru că sunt dependentă...) am mâncat niște baclavale cumpărate de soțul meu din comerț. Nu se simțea aproape deloc gustul de nucă, ceea ce mi s-a părut nu numai un afront adus cumpărătorilor, ci și acestei rețete vestite. Așa că în urmă cu vreo două săptămâni am făcut baclavale așa cum îmi plac mie...
Am folosit ca ingrediente: foi placinta, nuca, unt, zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de baclava cu nuca
  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 300 grame de nucă rumenită și măcinată
  • 200 grame de unt topit
  • 30 ml de ulei de floarea soarelui
  • Pentru sirop:
  • 500 ml de apă
  • 400 grame de zahăr tos
  • 2 linguri de apă de flori de portocal
  • Pentru decor:
  • 75 grame de fistic mărunțit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de baclava cu nuca:

Iata cum se pregateste Reteta de baclava cu nuca

Nuca se rumenește în cuptor și se macină.

Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează.

Se unge tava de copt cu unt și se întinde foarte bine o foaie de plăcintă care se unge, de asemenea, cu amestecul de unt și ulei.

Se pune a doua foaie, se întinde bine, se presează puțin și se unge cu amestecul de ulei și unt topit. Se suprapun astfel o jumătate din totalul de foi de plăcintă, se întind și se presează puțin, după care fiecare se unge cu unt topit și ulei, dar nu excesiv.

Nuca măcinată se distribuie uniform pe foile de plăcintă unse cu unt topit și ulei.

Se pun pe rând foile de plăcintă rămase și fiecare se întinde/presează/unge.

Se porționează baclavaua cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită, după care se toarnă restul de unt topit+ulei, mai ales pe la tăieturi, ca să pătrundă bine.

Se dă tava cu prăjitura la cuptor, la foc mediu, timp de 30-35 minute.

Între timp se prepară un sirop ușor legat și când se răcește, se adaugă apa de flori de portocal.

Când baclavaua s-a rumenit, se scoate din cuptor și se toarnă deasupra siropul, pe toată suprafața prăjiturii.

Se decorează pătrățelele de baclava cu fistic mărunțit și se dă tava la frigider pentru câteva ore, pentru ca foile să se însiropeze.

După acest interval de timp, se mai taie porțiile de baclava, dacă s-au lipit între ele și se pun pe tava de servit.

Vezi si reteta de Baclava turceasca cu nuca.

TIPS-URI

1

Pentru aceasta Reteta de baclava cu nuca este bine sa tineti cont de urmatoarele:

2

Pregătiți din timp nuca (rumenită și măcinată) și fisticul (mărunțit).

3

Întindeți bine foile de plăcintă și aveți grijă ca între ele să nu rămână bule de aer.

4

Presați ușor foile de plăcintă, tocmai pentru ca ele să adere unele la celelalte și pentru a elimina posibilele bule de aer.

5

Ungeți foile cu un strat subțire (nu în exces) de unt topit și ulei.

6

Nu este necesar să adăugați și zahăr peste nuca mărunțită. Siropul este suficient de dulce, nu trebuie exagerat.

7

Apa de flori de portocal poate fi înlocuită cu esență de migdale, sau cu zeamă de lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de baclava cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede