Baigli cozonac cu nuca

de marinicayou10 in Dulciuri, 7 Apr 2012 | 3020 vizualizari

 

Daca vreti un cozonac bun bun si putin diferit fata de cozonacul traditional,va propun Baigli cu nuca :)

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 500-600 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • un iaurt mic natural
  • o ceasca de zahar
  • 2 lingurite cu coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • putin lapte(50 ml)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom,
  • 1 pachet margarina sau unt

Umplutura:

  • 500-600 gr nuca
  • 4 albusuri ramase de la cele 4 galbenusuri pe care le-am pus in compozitie
  • o ceasca de zahar
  • 2 lingurite de rom
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cozonac cu nuca:

In primul rand facem maiaua din 3 linguri de faian cu pliculetul de drojdie si putin lapte incalzit cu o lingura de zahar.Amestecam bine,presaram faina deasupra si lasam 10-15 minute sa creasca la loc cald.Separat punem faina intr-un castron.In alt castronel punem galbenusurile pe care le amestecam cu zaharul,iaurtul,coaja de lamaie,zaharul vanilat si romul.Dupa ce a crescut maiaua,o punem peste faina,adaugam si galbenusurile amestecate cu toate ingredientele si amestecam putin.Adaugam pachetul de margarina care este moale la temperatura camerei si framantam pana devine o coca tare.Presaram faiana deasupra si lasam sa creasca la loc cald.Dupa ce a crescut,impartim aluatul in 3 parti egale...ale mele nu au fost egale :)...Apoi luam cate o bucata,presaram faina pe masa si framantam putin aluatul ca sa fie tare si intindem o foaie mare pe care o umplem cu nuca din compozitia de mai in jos


Umplutura


Batem spuma tare albusurile,adaugam zaharul,nuca macinata si romul.Amestecam bine dar incet si apoi umplem cele 3 foi.Eu am pus o parte din compozitie separat in care am adaugat cacao si stafide si un cozonac l-am facut cu cacao special pt sotul meu :) Umplem foile,rulam in mai multe randuri si punem in tava cu hartie de coptsau pur si simplu unsa cu unt.Ungem cozonacii cu un galbenus de ou amestecat cu putin laptic si ii dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos :) Se servesc cum vreti voi :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:37

imi plac

adry88 1

13.04.2012, 16:20

excelent

marinicayou10 1

14.04.2012, 12:10

Multumesc Paste Fericit Tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baigli-cozonac cu nuca