Baigli cozonac cu nuca

de marinicayou10 in Dulciuri, 7 Apr 2012 | 6103 vizualizari

 

Daca vreti un cozonac bun bun si putin diferit fata de cozonacul traditional,va propun Baigli cu nuca :)

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 500-600 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • un iaurt mic natural
  • o ceasca de zahar
  • 2 lingurite cu coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • putin lapte(50 ml)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom,
  • 1 pachet margarina sau unt

Umplutura:

  • 500-600 gr nuca
  • 4 albusuri ramase de la cele 4 galbenusuri pe care le-am pus in compozitie
  • o ceasca de zahar
  • 2 lingurite de rom
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cozonac cu nuca:

In primul rand facem maiaua din 3 linguri de faian cu pliculetul de drojdie si putin lapte incalzit cu o lingura de zahar.Amestecam bine,presaram faina deasupra si lasam 10-15 minute sa creasca la loc cald.Separat punem faina intr-un castron.In alt castronel punem galbenusurile pe care le amestecam cu zaharul,iaurtul,coaja de lamaie,zaharul vanilat si romul.Dupa ce a crescut maiaua,o punem peste faina,adaugam si galbenusurile amestecate cu toate ingredientele si amestecam putin.Adaugam pachetul de margarina care este moale la temperatura camerei si framantam pana devine o coca tare.Presaram faiana deasupra si lasam sa creasca la loc cald.Dupa ce a crescut,impartim aluatul in 3 parti egale...ale mele nu au fost egale :)...Apoi luam cate o bucata,presaram faina pe masa si framantam putin aluatul ca sa fie tare si intindem o foaie mare pe care o umplem cu nuca din compozitia de mai in jos

Umplutura

Batem spuma tare albusurile,adaugam zaharul,nuca macinata si romul.Amestecam bine dar incet si apoi umplem cele 3 foi.Eu am pus o parte din compozitie separat in care am adaugat cacao si stafide si un cozonac l-am facut cu cacao special pt sotul meu :) Umplem foile,rulam in mai multe randuri si punem in tava cu hartie de coptsau pur si simplu unsa cu unt.Ungem cozonacii cu un galbenus de ou amestecat cu putin laptic si ii dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos :) Se servesc cum vreti voi :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baigli