Baigli cu mac si nuca

de Alexandra Elena in Prajituri, 27 Apr 2014 | 18910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • Pentru aluat:
  • 550 g faina alba
  • 250 g unt
  • 70 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • caja rasa de la o lamaie
  • Umplutura de mac:
  • 400 g mac macinat
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • Umplutura de nuca:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 2 albusuri ( ramase de la aluat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac si nuca:

Mai intai preparam maiaua, se pune drojdia si zaharul intr-un vas si se amesteca pana cand se lichefiaza, se adauga laptele caldut si faina, acoperim vasul si se lasa la crescut 10-15 minute.

Pentru aluat: punem intr-un bol faina cu zaharul, praful de sare, maiaua, smantana, adaugam galbenusurile si untul moale. Framantam bine, pana cand se omogenizeaza compozitia, acoperim bolul cu un prosop si il lasam la crescut, pana cand isi dubleaza volumul.

Umplutura de mac (3 baigli): se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat.

Umplutura de nuca (1 baigli): se bat albusurile spuma cu zaharul, iar la sfarsit se adauga nuca.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 4, intindem cate o foaie subtire, pe care o umplem si o rulam. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit inca 30 de minute. Se coc in cuptorul incalzit, la foc mediu, 30-40 de minute.

TIPS-URI

1

pe cel cu nuca am intins si gem de prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata