Baigli unguresc (cozonacei cu nuca)

de nadina73 in Dulciuri, 27 Oct 2010 | 38919 vizualizari

 

Este o reteta de cozonac fantastic de buna,v-o recomand cu toata caldura,nu degeaba se zice la noi in Ardeal cele mai bune bucatarese sant Unguroaicele au retete minunate

 

INGREDIENTE

  • pt 3 cozonaci:
  • 500 faina alba
  • 250 unt
  • 3 linguri iaurt acru
  • 100 g untura porc
  • 2 galbenusuri
  • putina sare
  • 4 linguri zahar
  • Maia:
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte caldut
  • Umplutura:
  • 700 g nuca
  • 300 g zahar
  • Uns cozonaci:
  • 1 galbenus cu 3 linguri lapte
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli unguresc (cozonacei cu nuca):

Se pregateste maiaua:

Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zaharul si se lasa putin .

Se amesteca faina cu untul solid sau se poate inlocui cu margarina daca doriti, se pune si iaurtul, untura de porc solida, galbenusurile,sarea,zaharul si maiaua, se framanta toate bine cu mana sau daca aveti masina de paine e si mai usor.Se lasa la progrmul de framantat dospit  aproximativ 1 ora.

Se imparte aluatul in 3 parti egale(eu nu l-am impartit egal,piticii au luat din aluat sa faca si ei ............nici un bai,a iesit unu mai mic)

Se intinde foaie dreptunghiulara cat mai subtire  posibil si se pune umplutura de nuca(nici foarte foarte subtire ca va crapa la copt)

Umplutura:

Se bat bine cele 2 albusuri ramase de la aluat cu zaharul dupa care se amesteca cu nuca macinata.

Dupa ce am pus umplutura se ruleaza cat de cat stans si se pun cozonacei in tava cu hartie de copt,unde se mai lasa sa creasca 15-20 minute dupa care se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se da tava  la cuptor pentru 35-40 minute la 170 grade.

Sant extraorinari de buni ,un aluat foarte fraged, sincer nu credeam ca va iesi ceva dupa cate grasime are in compozitie.Sant minunati ,cu siguranta voi repeta reteta sa incerc si cu mac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli unguresc (cozonacei cu nuca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

mihaelaradu 1

11.04.2011, 16:27

Cozonaceii copilariei mele Te-am salvat la favorite si de Paste te servesc cu o portie din ai mei

nadea68 1

31.08.2013, 21:51

nadina73 1

06.09.2013, 01:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA