Balmos

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2014 | 4665 vizualizari

 

Balmosul este o mancare apreciata in zona noastra , este gustos si unii ar zice ca este o mamaliga acra . Noua ne place tare mult si o fac des de primavara pana toamna cand se gaseste jintuiala de oaie .

 

INGREDIENTE

  • 1 litru jintuiala
  • 500gr. faina de malai
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos:

Se pune jintuiala la fiert intr-un ceaun cu un praf de sare si 2 linguri untura .

Cand incepe sa fiarba jintuiala turnam faina de malai si amestecam cu telul  ca si la mamaliga pana cand se ingroasa balmosul .

Punem un ou si mai amestecam sa se incorporeze oul si mai lasam 5 minute sa fiarba , cand se desprinde balmosul de margina ceaunului luam de pe foc si impartim in farfurii .

Se serveste cald cu salata verde de preferinta .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Este foarte bun si cu supa de salata rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

delia64 1

20.05.2014, 10:53

Babi este delicios !!!

marcela1979 1

20.05.2014, 17:54

waw ce dor mi de un balmos

delia64 1

20.05.2014, 22:07

Marcela draga , minunat a fost si mie mi-a fost tare dor !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Balmos