Banana roll cake

de Corinuta in Torturi, 22 Mai 2011 | 20179 vizualizari

 

Ma tot gandeam cum sa-i zic, da vorba lu' Anamaria ;) nu suna asa bine in romana, deci i-am pastrat titlul original. De altfel nici la reteta nu am modificat mai nimica. Acuma o sa ziceti: ce-i cu atatea torturi? :)) Le-am facut cadou dupa modelul lui Madi :-* Mersi de idee Madi draga!

 

INGREDIENTE

Ptr. rulada:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 praf de sare
  • gem de visine

Ptr. crema:

  • 1 l lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 5 banane
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana roll cake:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand albusurile, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se toarna aluatul in ea, se niveleaza si se da la cuptor ptr 15-20 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Se scoate blatul din tava pe un prosop umed, se ruleaza cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit. Cand e rece se da jos hartia cu grija, se unge cu gem (nu mult, sa nu dea pe-afara) si se ruleaza din nou. Se taie rulada in fasii de cca un centimetru care se aseaza pe fundul si pe peretii unei tavi de tort cu margine detasabila.


Cat timp se coace blatul se poate pregati crema: se pune laptele la fiert. Se amesteca budincile cu faina si zaharul si cu putin lapte. Se toarna amestecul in laptele cald si se fierbe pana devine o pasta goasa. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu untul.


Se toarna jumatate din crema in tava peste feliile de rulada, apoi se aseaza bananele iar peste ele se toarna restul de crema si se niveleaza. Se da la frigider.


Se bate bine frisca, apoi se aseaza peste crema si se niveleaza. Se da din nou la frigider.


Pe mine m-au lovit talentele =)) si m-am pus sa presar peste frisca fulgi de ciocolata, dar e mult mai frumos simplu pentru ca asa si este acest tort: simplu si bun.


Pofta buna!


Inspiratia

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana roll cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (75)

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 15:30

o bunatate

Ancutsa 1

30.10.2017, 13:26

Ce frumos e!

Corinuta 1

01.04.2018, 18:18

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata