Banana roll cake

de Corinuta in Torturi, 22 Mai 2011 | 16376 vizualizari

 

Ma tot gandeam cum sa-i zic, da vorba lu' Anamaria ;) nu suna asa bine in romana, deci i-am pastrat titlul original. De altfel nici la reteta nu am modificat mai nimica. Acuma o sa ziceti: ce-i cu atatea torturi? :)) Le-am facut cadou dupa modelul lui Madi :-* Mersi de idee Madi draga!

 

INGREDIENTE

Ptr. rulada:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 praf de sare
  • gem de visine

Ptr. crema:

  • 1 l lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 5 banane
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana roll cake:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand albusurile, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se toarna aluatul in ea, se niveleaza si se da la cuptor ptr 15-20 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Se scoate blatul din tava pe un prosop umed, se ruleaza cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit. Cand e rece se da jos hartia cu grija, se unge cu gem (nu mult, sa nu dea pe-afara) si se ruleaza din nou. Se taie rulada in fasii de cca un centimetru care se aseaza pe fundul si pe peretii unei tavi de tort cu margine detasabila.


Cat timp se coace blatul se poate pregati crema: se pune laptele la fiert. Se amesteca budincile cu faina si zaharul si cu putin lapte. Se toarna amestecul in laptele cald si se fierbe pana devine o pasta goasa. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu untul.


Se toarna jumatate din crema in tava peste feliile de rulada, apoi se aseaza bananele iar peste ele se toarna restul de crema si se niveleaza. Se da la frigider.


Se bate bine frisca, apoi se aseaza peste crema si se niveleaza. Se da din nou la frigider.


Pe mine m-au lovit talentele =)) si m-am pus sa presar peste frisca fulgi de ciocolata, dar e mult mai frumos simplu pentru ca asa si este acest tort: simplu si bun.


Pofta buna!


Inspiratia

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana roll cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (73)

bucatarie_marocana 1

14.06.2013, 21:33

super super buna

Corinuta 1

15.06.2013, 09:30

Multumesc! A fost cel mai reusit tort pe care il repet cu placere pentru ca imi iese de fiecare data!

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 15:30

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!