Beigli cu mac

de Zamfira in Dulciuri, 8 Noi 2015 | 8701 vizualizari

 

Un beigli bun, bun de pregătit în orice perioadă a anului. Reţeta o ştiu de la mama, garantez pentru calitate. Îi mulţumesc pentru multele ocazii în care ne-a alintat cu minunatele beigli-uri cu umplutură de mac sau nucă. Merită să-l încercaţi, baftă şi poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 5 beigli Aluat
    • 600 g făină
    • 280 g unt
    • 3 ouă
    • 10 g drojdie
    • smântână
    • sare, zahăr, lapte (pentru drojdie)
    Umplutura
    • 1 1/2 cană apă (250 ml apă)
    • 400 g zahăr
    • 500 g mac măcinat
    • 100 g stafide (opţional)
    • 2 albuşuri
    • coaja de la 2 lămâi
    • 2 zahăr vanilinat
    • 2 fiole rom
    Pentru a unge deasupra
    • 2 gălbenuşuri
    • 1 plic zahăr vanilinat
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beigli cu mac:

Aluatul de beigli

Punem drojdia proaspătă la dospit cu o linguriţă de zahăr şi lapte călduţ.

Cernem făina, adăugăm puţină sare, untul, 2 gălbenuşuri, drojdia dospită şi smântână cât sa ajute aluatul să fie moale şi pufoasă. Lăsăm aluatul la dospit.

Pregătim umplutura

Fierbem apa cu zahărul pentru a obţine un sirop moale, adăugăm macul măcinat, fierbem totul 3+4 minute. Dacă compoziţia este prea tare se mai poate adăuga apă âănă când devine păstoasă, uşor de întins. Batem cele două albuşuri şi adăugăm spuma în compoziţia de mai sus când încă mai este caldă. Adăugăm coaja de la lămâi, fiolele de rom si zahărul vanilinat. Lăsăm să se răcească.

După ce aluatul a dospit, îl împărţim în 5 porţii. Întindem fiecare porţie (ca şi foaia de cozonac) ungem cu pasta de mac. Rulăm uşor şi-l aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. La fel procedăm şi cu celelate 4 porţii de aluat. Cu o furculiţă facem câteva găuri pe fiecare beigli. Amestecăm 2 gălbenuşuri cu un plic de zahăr vanilinat şi ungem cu o pensulă fiecare beigli.

 

Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 minute cu focul mai tare, timp în care nu deschidem uşa cuptorului, după care reducem intensitatea focului. Timp total de coacere 40-45 minute, facem proba cu scobitoarea. Lăsăm beigli să se răcească şi apoi tăiem felii frumoase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Beigli cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Beigli cu mac-0
Beigli cu mac-1
Beigli cu mac-2
Beigli cu mac-3
Beigli cu mac-4

COMENTARII (15)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.11.2015, 23:29

bun bun

Gicuta69

Gicuta69 1

09.11.2015, 11:11

Delicios!

miki_a

miki_a 1

09.11.2015, 15:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03