Beigli cu mac

de Zamfira in Dulciuri, 8 Noi 2015 | 9664 vizualizari

 

Un beigli bun, bun de pregătit în orice perioadă a anului. Reţeta o ştiu de la mama, garantez pentru calitate. Îi mulţumesc pentru multele ocazii în care ne-a alintat cu minunatele beigli-uri cu umplutură de mac sau nucă. Merită să-l încercaţi, baftă şi poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 5 beigli Aluat
    • 600 g făină
    • 280 g unt
    • 3 ouă
    • 10 g drojdie
    • smântână
    • sare, zahăr, lapte (pentru drojdie)
    Umplutura
    • 1 1/2 cană apă (250 ml apă)
    • 400 g zahăr
    • 500 g mac măcinat
    • 100 g stafide (opţional)
    • 2 albuşuri
    • coaja de la 2 lămâi
    • 2 zahăr vanilinat
    • 2 fiole rom
    Pentru a unge deasupra
    • 2 gălbenuşuri
    • 1 plic zahăr vanilinat
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beigli cu mac:

Aluatul de beigli


Punem drojdia proaspătă la dospit cu o linguriţă de zahăr şi lapte călduţ.


Cernem făina, adăugăm puţină sare, untul, 2 gălbenuşuri, drojdia dospită şi smântână cât sa ajute aluatul să fie moale şi pufoasă. Lăsăm aluatul la dospit.


Pregătim umplutura


Fierbem apa cu zahărul pentru a obţine un sirop moale, adăugăm macul măcinat, fierbem totul 3+4 minute. Dacă compoziţia este prea tare se mai poate adăuga apă âănă când devine păstoasă, uşor de întins. Batem cele două albuşuri şi adăugăm spuma în compoziţia de mai sus când încă mai este caldă. Adăugăm coaja de la lămâi, fiolele de rom si zahărul vanilinat. Lăsăm să se răcească.


După ce aluatul a dospit, îl împărţim în 5 porţii. Întindem fiecare porţie (ca şi foaia de cozonac) ungem cu pasta de mac. Rulăm uşor şi-l aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. La fel procedăm şi cu celelate 4 porţii de aluat. Cu o furculiţă facem câteva găuri pe fiecare beigli. Amestecăm 2 gălbenuşuri cu un plic de zahăr vanilinat şi ungem cu o pensulă fiecare beigli.



Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 minute cu focul mai tare, timp în care nu deschidem uşa cuptorului, după care reducem intensitatea focului. Timp total de coacere 40-45 minute, facem proba cu scobitoarea. Lăsăm beigli să se răcească şi apoi tăiem felii frumoase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Beigli cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gicuta69 1

09.11.2015, 11:11

Delicios!

miki_a 1

09.11.2015, 15:50

marcela1979 1

12.04.2017, 22:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Beigli cu mac si nuca