Biscoturi

de Doralinda in Dulciuri, 20 Noi 2012 | 4109 vizualizari

 

De fapt e o reteta greceasca numita "Koulourakia tou paska" adica se fac ptr paste impreuna cu cozonacul care de fapt e ca o briosa, dar eu am folosit forme ptr copii ptr a face ale mele fetite sa manance ( ceea ce nu am reusit cu cea mica!)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 700 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 cescuta ulei masline
  • 1 ceascuta lapte
  • 1 cescuta suc de la o portocala stoarsa
  • coaja rasa de la portocala
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscoturi:

Se amesteca faina cu praful de copt separat, apoi intr-un bol amestecam untul topit cu zaharul, uleiul, laptele, coaja de portocala si sucul de la portocala. Separat batem putin cele doua galbenusuri apoi le adaugam la compozitie. Punem faina cate putin si amestecam cu mixerul pana cand se ingroasa apoi framantam cu mana. Facem formele dorite si le asezam in tava apoi le ungem cu un alt galbenus amestecat cu putin lapte( daca vrem sa luceasca putin biscoturile, le ungem doar cu albusul). Coacem ptr cca 25-30 min la cuptor preincalzit la 180C ( la cuptorul meu le fac la 160C, deci depinde de fiecare cuptor)

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Doralinda 1

20.11.2012, 20:04

Rocsi, simona, cu cea mai mare placere!

mamaieelena 1

20.11.2012, 21:35

Doralinda 1

21.11.2012, 00:11

Mamaiaelena, multumesc.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Floricele cu gem