Biscuiti cu tarate de ovaz si scortisoara

de Bucataras in Retete diabetici, 5 Mai 2015 | 6752 vizualizari

 

Sunt minunaţi şi lângă o ceaşcă de ceai sau cafea fierbinte, dar şi lângă un pahar de lapte rece!

 

INGREDIENTE

  • 100gr tarate de ovaz macinate
  • 100gr faina integrala de grau
  • 100gr unt (la temperatura camerei)
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 50ml lapte
Portii: 22
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu tarate de ovaz si scortisoara:

  1. Se amestecă tărâţele de ovăz măcinate în prealabil, cu făina, scorţişoara, praful de copt şi îndulcitorul, se adaugă untul la temperatura camerei tăiat cubuleţe, se frământă aluatul cu mâna şi se subţiază cu lapte rece atât cât este necesar să obţineţi o bilă de aluat dens, legat, puţin elastic şi care să nu fie lipicios. Se înfăşoară aluatul în folie alimentară şi se dă la frigider pentru 20-30 de minute se încinge cuptorul la 180 de grade se presară cu făină integrală blatul de lucru, apoi se întinde aluatul cu sucitorul, uniform, până ajungeţi la grosimea dorită. Aveţi în vedere că biscuiţii nu vor creşte prea mult la copt, nu vor fi pufoşi, ci dimpotrivă, vor fi crocanţi, deci vor rămâne la grosimea la care întindeţi foaia. Foaia mea a avut cam 3 mm grosime. Decupaţi biscuiţii cu un pahar sau cu o formă pentru biscuiţi şi îi treceţi cu grijă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. E bine să vă folosiţi de o paletă mai lată ca să nu se rupă când îi transferaţi. coaceţi aproximativ 12 minute sau până devin aurii pe margine. Stingeţi cuptorul şi mai lăsaţi-i în tavă încă 5 minute cu uşa cuptorului deschisă larg. Scoateţi biscuiţii pe un grătar şi lăsaţi-i să se răcească complet. Pot fi păstraţi 5-6 zile într-o cutie de tablă sau de carton închisă etanş.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu tarate de ovaz si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]ro

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake dietetic cu mango si Green Sugar- reteta video