Biscuiti "occhio di bue"

de Adele in Dulciuri, 9 Noi 2014 | 1484 vizualizari

 

Sunt niste biscuiti deliciosi traditionali din zona Italiei ,usor de pregatit si printre care si preferatii sotului :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr faina.
  • 50 gr unt.
  • 1 lingura untura.
  • 1 ou intreg si un galbenus.
  • sare.
  • 50 gr zahar pudra.
  • 1 esenta portocala(coaja rasa).
  • 5 gr praf de copt.
  • Umplutura:
  • Crema de ciocolata.
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti "occhio di bue":

Intr-un vas se pune untul si untura rece si se amesteca cu zaharul ,se adauga ouale ,esenta de portocale si treptat faina cu praful de copt.Se framanta aluatul pana untul se topeste bine.Se da la rece cel putin 10-15 minute.


Aluatul se imparte in doua parti ,cu prima parte se intinde o foaie si cu ajutorul unui pahar(inel de inox) se taie cercuri care se aseaza direct in tava tapetata cu hartie sau unsa bine. Se da la cuptor prima tava pentru 15 minute la 200°.


Intre timp se pregateste si a doua tava ,din aluatul ramas se intinde o foaie si cu paharul se taie cercuri care la randul lor se decupeaza in centru cu ajutorul unei forme mai mici ,astfel incat sa ramana gaura.Se aseaza in tava si se dau la cuptor.

Numarul trebuie sa corespunda astfel in cat fiecare biscuite normal sa aibe unul cu gaura.Cand se racesc bine se pune crema de ciocolata intr-un saca posh si se pune pe fiecare biscuite deasupra se aseaza cel cu gaura.Se èudreaza cu zahar.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi mai multe tipuri de umplutura ,dulceata etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti "occhio di bue"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mirela0911 1

11.11.2014, 12:16

Raluca57 1

18.11.2014, 21:58

ceva este gresit la cantitati. Am pus doar 300g faina si au rezultat frimituri care s-au strans intr-un bolovan. Am incercat sa mai incorporez untura asa incat sa pot intinde foaie. Ce a iesit nu are probabil legatura cu "Occhio di bue". M-am bazat pe cele 28 comentarii anterioare, super elogioase, chiar nu citeste nimeni reteta?

Adele 1

19.11.2014, 08:57

Raluca eu atat am folosit ..acum nu inteleg de ce la tine a iesit asa ,dar puteai sa mai adaugi un pic de apa rece .Personal nu am avut probleme cu nici un fel de aluat pana acum .Sa ai o zi buna !! P.S. daca era gresita reteta mie cum de mi-au iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni