Biscuiti raw

de adnia in Vegan / Raw vegan, 5 Mar 2013 | 9912 vizualizari

 

in ultima vreme, desi stau extrem de prost cu timpul si cu conexiunea la internet, incerc totusi, sa nu stau prea departe de calculator si de blogul meu drag. Si pt. ca in paralel ma si documentez tot mai mult cu privire la alimentatia sanatoasa, din care nu pot lipsi retetele fara gluten, fara grasimi, raw-vegane, etc., iata-ma-s din nou, prezenta cu o noua reteta inventie proprie (sau mai bine zis, doua:))
Astazi va arat la ce munca mi-am supus din nou deshidratorul (ca parca prea statea el cumintel in cutiuta lui): niste minunatii de biscuiti albi cu lamaie si altii ceva mai inchisi la culoare, cu prune uscate si curmale.

 

INGREDIENTE

  • Pt. biscuitii albi avem nevoie de:
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -coaja rasa de la 1/2 lamaie bio (sau spalata foarte bine in prealabil cu apa fiarta)
  • -aprox. 25 grame nuci caju hidratate
  • -miere (dupa gust)
  • -cateva picaturi extract de menta (eu l-am facut in casa)
  • -faina de migdale (cat cuprinde)
  • - 1 lingura faina de nuca de cocos (obtinuta prin macinarea fulgilor de cocos)
  • -1/2 lingurita pudra de psyllium
  • -1 lingurita apa
  • Pt. biscuitii maronii avem nevoie de:
  • -cateva curmale hidratate bine in apa
  • -cateva prune uscate hidratate in apa
  • -faina de nuci (obtinuta prin macinarea nucilor in rasnita de cafea), cat cuprinde
  • -1 lingurita miere, optional
  • -putina pudra de roscove (ca inlocuitor al pudrei de cacao)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti raw:

Daca aveti toate acestea la indemana, prepararea biscuitilor nu ia mai mult de 10 min., si anume: se amesteca in robot ingredientele pt. fiecare tip de biscuiti in parte, pana obtinem o pasta faramicioasa. In acest moment, se scoate din robot, se framanta putin pe o plaseta si se intinde cu sucitorul intre doua folii de folie alimentara (asa evitam lipirea pastei de planseta sau de sucitor). Apoi se scoate folia de deasupra aluatului, taiem forme mici cu ajutorul decupatoarelor pt. fursecuri si le asezam in deshidrator. Pornim deshidratorul si-l lasam sa-si faca treaba cateva ore, pana cand biscuitii nostri capata consistenta dorita!

TIPS-URI

1

-daca nu aveti la indemana un deshidrator, puteti folosi si cuptorul electric setat pe o temperatura de 40-45 grade

2

- biscuitii se pot si coace in cuptor cateva minute (5-7 min), dar atunci discutam despre biscuiti vegani, nu raw-vegani; oricum ar fi, sunt deliciosi! Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti raw" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ela68 1

05.03.2013, 21:46

pe gustul meu

scortisoara 1

05.03.2013, 21:51

Anett 1

05.03.2013, 22:10

Interesant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta mea de mic dejun integral