Blat de tort perfect

de Patricia Iordache in Dulciuri, 25 Iul 2013 | 487003 vizualizari

 

Probabil multe/multi dintre voi stiti sa faceti un blat de tort. Sunt convinsa ca fiecare are o reteta de blat care i se pare usor de facut, rapida si "sigura". Eu am incercat mai multe tipuri de blat pentru tort insa, aceasta reteta este din punctul meu de vedere PERFECTA! Iese un blat pufos, nu este nevoie de praf de copt si nu se "prabuseste" dupa ce il scoti din cuptor. De aceea m-am gandit sa va povestesc despre ce este vorba.

 

INGREDIENTE


  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • putina sare
  • putin unt pentru uns forma
  • hartie de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort perfect:

Este foarte important ca prima data sa ne pregatim toate ingredientele masurate si forma in care vom coace blatul.

Prima data decupam hartia de copt pentru a tapeta forma. Veti vedea in imagini cum trebuie sa arate forma tapetata cu hartie de copt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le presaram cu un praf de sare si incepem sa le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul.

Se adauga galbenusurile, toate o data, adaugam si apa si amestecam usor.

Pornim cuptorul la 180 grade astfel incat pana terminam de facut blatul, acesta sa fie incins.

Cernem faina (si cacao - daca vrem un blat negru). Adaugam treptat toata faina (cacao) si amestecam usor, de jos in sus, cu o spatula, pana se incorporeaza perfect. 

Turnam compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, scuturam usor forma astfel incat aluatul sa se "aseze" si punem la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute pana ce trece testul scobitorii.

Primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu oprim blatul din crescut.

Il scoatem din forma, il asezam pe un gratar si il lasam sa se raceasca pana a doua zi. 

A doua zi il taiem in 3 parti egale si il umplem cu diferite creme.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se obtine un blat cu diamentrul de 22 cm si 4-5 cm inaltime

2

Daca vrem sa iasa blat de cacao punem 8 linguri de faina si 2 linguri de cacao

3

Nu este nevoie de praf de copt, blatul va creste de la albusurile batute bine.

RETETA IN IMAGINI

Blat de tort perfect-0
Blat de tort perfect-1
Blat de tort perfect-2
Blat de tort perfect-3
Blat de tort perfect-4
Blat de tort perfect-5
Blat de tort perfect-6
Blat de tort perfect-7
Blat de tort perfect-8
Blat de tort perfect-9
Blat de tort perfect-10

COMENTARII (94)

deeyta

deeyta 1

16.05.2014, 21:27

buna!am incercat si eu reteta si mi-a iesit perfect pana s-a copt blatul si l-am scos din cuptor,iar la 5 min.dupa mi s-a lasat f.urat .Trebuia sa-l las cumva sa se raceasca in cuptor k eu l-am scos direct dupa coacere si era cam frig in bucatarie k era deschis geamul...oare asta sa fie cauza?....ai putea sa ma lamuresti si p mn ,te rog,pt .ca vreau sa mai incerc o data si nu vreau sa repet greseala.multumesc

Aletta

Aletta 1

02.07.2015, 21:40

O sa il incerc

dantes

dantes 1

19.08.2016, 07:34

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!