Bomboane zi si noapte

de Brindusa in Prajituri, 2 Feb 2010 | 6268 vizualizari

 

Am vazut pe multe bloguri retete de bomboane. Eu am facut un rezumat de la dana2dor, Miha, Ina (Lifestyle blog) si nu mai stiu de pe unde, am adaugat tenta mea peronala si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

Pentru bomboanele "ZI" (tip Raffaello)

  • 200 g lapte praf
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g + 50 g nuca cocos rasa
  • 100 g unt moale
  • 3 linguri smantana de cocos+ lapte de cocos
  • 50 g ciocolata alba
  • alune de padure, putin prajite

Pentru bomboanele "NOAPTE"

  • 1 cana migdale crude, fara coaja
  • 3 linguri suc portocale
  • 150 g ciocolata neagra, bucati mici
  • 4 linguri miere (sau mai multa, dupa gust)
  • cacao, pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane zi si noapte:

Bomboane "ZI"


Topeste la baia de aburi ciocolata. Amesteca cu mixerul laptele praf, zaharul pudra, 50 g nuca cocos, untul, smantana si laptele de cocos, pana se obtine o compozitie cremoasa. Adauga ciocolata topita si amesteca. Pune la rece, sa se intareasca. Cu mana uda fa bilute din compozitie in mijlocul carora pui cate o aluna. Da-le prin nuca de cocos



Bomboane "NOAPTE"


Topeste ciocolata la baia de aburi. Pune migdalele intr-un blender mic si mixeaza-le pana se fac ca un unt. Daca nu reusesti (raman fainoase), pune sucul de portocale. Adauga mierea si mixeaza bine. Adauga ciocolata topita. Da la rece, sa se intareasca. Cand s-au intarit ia cu lingurita din compozitie si, cu mana umeda, fa bilute pe care le tavalesti prin cacao.

 

TIPS-URI

1

Smantana de cocos se formeaza la suprafata laptelui de cocos. O vedeti de cate ori deschideti o cutie cu lapte de cocos. La mine a fost cam o lingura. Restul, am folosit lapte de cocos.

2

Inainte sa le mancati, lasati bomboanele la rece, altfel sunt prea moi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane zi si noapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

luminita20_2006 1

04.02.2010, 14:21

sunt foarte dragalase

ionela2682 1

11.02.2010, 12:31

pai asa face o buna gospodina pune si amprenta ei personala! au iesit frumoase oricum , si gustoase cred!

dentistutza 1

04.11.2010, 19:48

sa le tot mananci, zi si noapte...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Lamingtons( Tavalita)