Borzaska-snitel unguresc

de Ksenya in Porc, 14 Mar 2017 | 28659 vizualizari

 

  Cine ar refuza un Gulyas  bun? un Bogracs-gulyas la ceaun? sau ...... Halaszle- supa de peste? (deja s-a facut furtuna in gura)  :))  Am s-o postez  minunatia de supa, cand se mai incalzeste afara,  numai timp sa am. Sau Baigli ?  Sau.... ?  Putem continua pana la nesfarsi.
Imi place bucataria ungureasca, e atat de colorata si picanta... si nu cred ca exista vreun om sanatos care poate sa o ignore:). Eu, cu siguranta, nu !
Astazi vin cu o reteta care de mult tot sta pe lista de asteptare, si cum maine 15.03.2017 este Ziua Maghiarilor de pretutindeni,  am sa ma folosesc de moment sa le urez : La multi ani! :) si sa va prezint  minunea.
 Preparatul pe care vreau sa-l  prezint,  se numeste Mátrai borzaska si este un snitel unguresc foarte -foarte bun ! Cu siguranta, unii dintre voi l-au si gatit si l-au si mancat si care poate, sa-mi dea dreptate.:)
Sa trecem la treaba !

 

INGREDIENTE

  • 6 cotlete de porc fara os (puteti alege alta carne)
  • 3 cartofi mari
  • 2 oua
  • 1 lingura cascaval ras
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • pentru sos :
  • 6 linguri smantana
  • 4 catei usturoi
  • ulei pentru prajit
  • cascaval pentru ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borzaska-snitel unguresc:

 

 Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi. Se poate prepara si in aceeasi zi, insa ar trebui sa stea macar o ora la odihnit. In urmatoarea zi, scoatem carnea.

Intre timp, pregatim compozitia. Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam oul, usturoiul dat prin razatoarea mica, cascavalul ras, smantana si amestecam. In functie de cat de aposi sunt cartofii, adaugam faina, cam 2-3 linguri.

Atentie, aluatul trebuie sa fie un pic mai gros decat cel de clatite. Daca e prea subtire, mai adaugati un pic de faina.

Intr-o tigaie incapatoare, turnati  uleiul. Lasam sa se incalzeasca bine, apoi luam fiecare cotlet si-l trecem prin faina , prin aluat, pe ambele parti si cu ambele maini, il punem in tigaie. Il prajim pe ambele parti, la foc iute, apoi il transferam pe un servet absorbant de bucatarie. La fel procedam si cu celelelte bucati de carne.

Sosul il pregatim din usturoi pisat si smantana, cu sare si piper dupa gust.

Se serveste snitelul,  cu o lingura de sos deasupra si cu cascaval ras, alaturi de o garnitura de legume, orez, cartofi prajiti sau cu ce va place, cu un vin rosu unguresc.

Borzaska e gata ! Sa va fie cu folos! :)

 

 

TIPS-URI

1

In urmatoarea zi, se scoate carnea din frigider si se lasa sa ajunga cat mai aproape de temperatura camerei. Astfel, carnea va fi facuta mai bine.

2

De preferat, cartofii sa fie roz

Daca ti-a placut reteta noastra "Borzaska-snitel unguresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

15.03.2017, 09:27

Lau 1

26.03.2017, 17:45

trebuie sa fie tare bun

mihaelar63 1

21.04.2017, 02:26

Da am mancat , sar nu sub aceasta denumire . Este delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet fraged cu rosii cherry (reteta nr. 200)