Branzoaice

de ianculubita in Dulciuri, 3 Oct 2013 | 5375 vizualizari

 

Va poftesc la branzoaice,bune de tot!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500g faina
  • 1cubulet de drojdie
  • 2oua
  • 1lingura zahar
  • 1ceasca lapte caldut
  • 1lingurita rasa cu sare
  • 100g unt
  • Umplutura
  • 250g branza proaspata de vaci
  • 2linguri zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 2oua
  • stafide
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Dizolvam drojdia intr-un bol cu putin lapte caldut,rasturnam peste faina cernuta,adaugam ouale batute cu sare si zahar,cate putin lapte caldut,framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit;

dupa ce nu se mai lipeste de palme,acoperim si lasam sa creasca;

in acest timp pregatim umplutura;intr-un castron amestecam branza cu putina sare,zahar,coaja rasa de lamaie,1ou,si stafidele.

Dupa ce aluatul este crescut,intindem o foaie potrivit de groasa,taiem patrate de 10x10,punem pe mijloc o lingura de branza,adunam colturile,le punem in tava unsa cu unt sau hartie de copt,ungem cu galbenus,apoi le dam la cuptor pentru 30-40min;

se pudreaza cu zahar si se servesc calde dar si reci sunt bune.

TIPS-URI

1

pentru cine doreste aceste branzoaice se pot si praji in baie de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza