Branzoaice

de katty in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2020 | 688 vizualizari

 

Pentru ca pofteam de ceva vreme la niste branzoaie am zis sa nu ratez ocazia cu lasatul secului la branza si sa fac o portie. Au iesit exact cum mi-am dorit:pufoase si  putin sarate.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 1 lingurita cu varf sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 100 ml ulei+pentru uns tava si branzoaiele
  • 5 oua intregi+1 pentru uns
  • 300 gr branza sarata de oaie+pentru ras deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea . Infierbantam laptele pe foc, apoi adaugam apa minerala, astfel incat sa obtinem un lichid caldut.Intr-o cana punem drojdia, zaharul si adaugam putin lichid caldut, Turnam drojdia dizolvata peste oua, apoi turnam incet laptele cu sifon si framantam pana nu se mai lipeste de maini. La sfarsit adaugam uleiul si framantam bine aluatul.Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la cald pana isi dubleaza volumul.Intre timp radem branza pe razatoarea mica si o amestecam cu 2 oua. Ungem o tava mai inalta cu ulei, atat fundul, cat si peretii. Punem putin ulei intr-un castron, cu care ne vom unge mainile inainte de a rupe din aluat. Rupem bucati cat mai egale de aluat, le intindem in mana, iar in mijloc punem cate o lingurita cu varf din compozitia de branza cu ou. Aducem marginile aluatului spre mijloc, acoperind branza si asezam fiecare branzoi in tava.Acoperim tava cu un prosop si o lasam la cald pana branzoaiele cresc din nou.Batem un ou cu care vom unge branzoaiele, apoi radem deasupra branza. Dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.Lasam branzoaiele sa se racoreasca putin., apoi le vom desprinde cu usurinta.

TIPS-URI

1

folositi branza grasa si sarata

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

02.03.2020, 19:38

Ce pufosenii ai facut!

Ancutsa 1

08.03.2020, 22:26

Pufoase, rumene si bune!

dantes 1

09.03.2020, 10:21

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine

de Dea_Dea 6

ieri la 23:56

Talmes-balmes

ieri la 19:21

Desert tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

ieri la 13:57

RETETA RECOMANDATA
Saratele Steluta