Brânzoici

de botcrina in Dulciuri, 15 Mar 2013 | 7462 vizualizari

 

În zona noastra brânzoicile sunt echivalentul poalelor în brâu.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 kg făină
  • 50 g unt (margarină)
  • 6 linguri smântână
  • 7 linguri zahăr
  • 400 ml lapte acru
  • 1 cub de drojdie
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 vârf de cutit de sare
  • 2 ouă pt. ungerea brânzoicilor
  • Umplutura de brânză
  • 400 g brânză dulce
  • coajă rasă de lămâie
  • cele 4 albuşuri rămase
  • esenţă de lămâie
  • 100 g zahăr
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brânzoici:

Punem drojdia într-un bol cu 1 lingură zahăr, 1 lingură făină şi laptele proaspăt, lăsăm la crescut.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri.

Punem gălbenuşurile într-un bol şi adăugăm zahărul.

Amestecăm până îşi dublează cantitatea.

Turnăm smântăna, margarina frecata spumă, sarea, laptele acru şi drojdia înflorită peste gălbenuşuri.

Încorporăm făina şi frământăm până obţinem un aluat potrivit de tare, adăugăm uleiul călduţ şi mai frământăm până se încorporează bine.

Lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.

Între timp preparăm umplutura de brânză cu zahărul, coaja şi esenţa de lămâie şi cele 4 albuşuri.

Întindem aluatul într-o foaie de 1 cm grosime.

Tăiem foaia cuburi şi punem biluţe de brânză deasupra.

Începem să modelăm aluatul adunând cele 4 colţuri  şi unindu-le sau în formă de trandafir, ungem pe deasupra cu ou batut.

Dăm la cuptor aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brânzoici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana