Desert branzoici

de cristeena20 in Dulciuri, 31 Mai 2020 | 3089 vizualizari

 

Nu sunt mare specialista in a face aluaturi -dar de data asta am reusit sa fac niste minunatii de branzoici. Ce amintiri mi-au adus-ca la mama si bunica acasa. Las aici reteta folosita.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 1 ou +un galbenus
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • Umplutura: 
  • 500 gr branza de vaci 
  • 2 galbenusuri 
  • vanilie 
  • zahar dupa gust 
  • coaja de lamaie 
  • stafide (daca va place) 
  • 1 ou pentru uns deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoici:

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie.

Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin.

Pornim robotul pentru framantat si adaugam la faina ouale, laptele cu drojdia si la final untul topit -treptat. 

Framantam bine, pana aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului. 

Il adunam intr-o bila si il pudram cu putina faina. Lasam in vas acoperit sa dospeasca cca 1 ora. 

Cand a crescut si e gata de  modelat, il scoatem pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie destul de subtire. Foaia se taie in patrate si umplem fiecare patrat cu umplutura de branza-fiti generosi :) 

Asezam in tava pregatita cu hartie de copt branzoicile, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins in prealabil -180ºC, pt 25-30 minute.

Cand le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, apoi le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu agrise verzi