Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2017 | 3562 vizualizari

 

Imi plac mult briosele aperitiv si le combin in fel si chip, ca tare versatile sunt!
Si te scot rapid din impas, la cate o zi speciala in care ai musafiri, sau in weekenduri cand nu mai stii cu ce sa-ti ademenesti familia.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă medii
  • 400 g smântână
  • 100 g mușchi țigănesc
  • 4 buc. roșii deshidratate
  • 1 lingură ulei de la roșiile deshidratate
  • 3 buc. sparanghel în saramură
  • 7-8 măsline
  • 50 g mozzarella
  • 3 frunze busuioc
  • 4-5 fire pătrunjel verde
  • 2 linguri făină
  • 5 linguri pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf cimbru
  • un praf boia de ardei dulce
  • un praf sare roz de Himalaya
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel:

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția.


Rupem frunzele de busuioc, tocăm pătrunjelul și le adăugăm în compoziție, apoi adăugăm condimentele și încorporăm făina amestecată cu praful de copt și 3 linguri de pesmet.


Nu punem tot pesmetul odată, mai adăugăm și la final, în funcție de cât de groasă iese compoziția.


Tocăm restul ingredientelor în cuburi, respectiv bastonașe - sparanghelul și le adăugăm în compoziția de brioșe.


Sparanghelul îl vom adăuga ultimul, pentru a nu se strivi și îl amestecăm cu grijă prin aluat.


Ungem formele de brioșe cu puțin ulei de măsline, tot de la Foodville și le umplem cu compoziția, pe care o lăsăm să se odihnească 5-6 minute.


Coacem brioșele aperitiv, cu măsline, roșii deshidratate și sparanghel, pentru 40-45 de minute, la 180 de grade C, apoi le servim calde, sau reci, alături de un iaurt bun, un ceai sau o cafea.


Sunt delicioase și de efect, iar ingredientele folosite le-au dat un gust deosebit.


Să vă fie de folos!


 

TIPS-URI

1

Cu 5 minute inainte de expirarea timpului de coacere, se pot gratina briosele cu putin cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mirela0911 1

11.01.2017, 09:47

Minunate!

Gherca Daniela 1

11.01.2017, 17:08

o bunatate!!!

kytz 1

12.01.2017, 07:16

Frumoase și gustoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare taraneasca de cartofi
  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu branza