Briose cu banane

de divainbucatarie in Prajituri, 10 Noi 2010 | 3933 vizualizari

 

Aceasta reteta este foarte rapida, o recomand tuturor celor care nu au mult timp pentru gatit, dar vor sa faca ceva bun pentru copii. Va fi o surpriza placuta, aromata si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 banane coapte
  • 150 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 1 ou batut
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 280 g faina
  • 20 g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane:

Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, praf de copt si bicarbonat de sodiu.


In alt bol zdrobim bananele pana obtinem un piure, pe care il amestecam cu zahar, esenta de vanilie si apoi cu untul topit si racit. Punem peste aceasta compozitie oul batut si amestecam. Incorporam apoi faina. Turnam aluatul in formele de briose tapetate cu ulei si faina, astfel incat sa nu fie pline – au nevoie de loc liber pentru crescut. Le dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 12-15 minute, pana devin aurii. Le lasam cateva minute sa se raceasca in forma de briosa si le putem scoate usor rotind foarte usor (ca atunci cand desurubati). Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Laly 1

10.11.2010, 21:57

Ce bune cred ca sunt

divainbucatarie 1

10.11.2010, 22:19

Draga Laly sunt si pt tine!

nadina73 1

11.11.2010, 18:10

mama mama ,arunca si la mine vre-o 3-4

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu biscuiti si banane