Briose cu gem de prune

de Lily_Musat in Prajituri, 22 Feb 2011 | 11692 vizualizari

 

Va prezint faimoasa forma pentru briose din silicon.

Mie imi place foarte mult culoarea ei. Un albastru care lumineaza. O culoare foarte frumoasa, vesela…

Este flexibila, nu trebuie unsa si rezista la temperaturi de +260 grade, poate fi folosita si in congelator, rezistand la temperaturi de – 60 grade.

Am facut aceasta reteta care, ca si masura are la baza cutia de iaurt de 140 de grame. Deci nu aruncati cutia de iaurt ca sa masurati ingredinetele cu ea.

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt mic de 140 grame,
  • 2 cutii de zahar (folositi cutia de iaurt),
  • 2 oua,
  • coaja de la o lamaie,
  • coaja de la o portocala,
  • 1 esenta de lamaie,
  • 3 cutii de faina,
  • 1 lingurita de praf de copt,
  • ¾ cutie de unt topit  sau ulei (eu am pus ulei de palmier).
  • gem de prune.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu gem de prune:

Se pun intr-un castron iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil, o adaugam in aceasta compozitie, treptat, amestecand cu mixerul pana se incorporeaza, se adauga si untul (uleiul). In cazul in care adaugati unt topiti-l putin sa fie moale.

Am pregatit forma de briose, am pus hartia in forma, mai mult de design deoarece puteam sa pun aluatul direct in forma, fara sa o ung, fiind din silicon.

Am pus 1 lingura de aluat, o lingura de gem de prune si iar o lingura de aluat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se baga briosele pe gratarul din mijloc al cuptorului pentru cca 25-30 minute.

Dupa ce s-au copt si s-au rumenit frumos, se scot din cuptor se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu gem de prune-0
Briose cu gem de prune-1
Briose cu gem de prune-2
Briose cu gem de prune-3
Briose cu gem de prune-4
Briose cu gem de prune-5
Briose cu gem de prune-6
Briose cu gem de prune-7
Briose cu gem de prune-8
Briose cu gem de prune-9
Briose cu gem de prune-10

COMENTARII (16)

zaharia_mihaela2005

zaharia_mihaela2005 1

22.02.2011, 18:21

ce bine arata

elena1988

elena1988 1

22.02.2011, 20:03

adry88

adry88 1

16.06.2011, 15:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!