Briose cu gem de prune

de Lily_Musat in Prajituri, 22 Feb 2011 | 13440 vizualizari

 

Va prezint faimoasa forma pentru briose din silicon.

Mie imi place foarte mult culoarea ei. Un albastru care lumineaza. O culoare foarte frumoasa, vesela…

Este flexibila, nu trebuie unsa si rezista la temperaturi de +260 grade, poate fi folosita si in congelator, rezistand la temperaturi de – 60 grade.

Am facut aceasta reteta care, ca si masura are la baza cutia de iaurt de 140 de grame. Deci nu aruncati cutia de iaurt ca sa masurati ingredinetele cu ea.

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt mic de 140 grame,
  • 2 cutii de zahar (folositi cutia de iaurt),
  • 2 oua,
  • coaja de la o lamaie,
  • coaja de la o portocala,
  • 1 esenta de lamaie,
  • 3 cutii de faina,
  • 1 lingurita de praf de copt,
  • ¾ cutie de unt topit  sau ulei (eu am pus ulei de palmier).
  • gem de prune.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu gem de prune:

Se pun intr-un castron iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil, o adaugam in aceasta compozitie, treptat, amestecand cu mixerul pana se incorporeaza, se adauga si untul (uleiul). In cazul in care adaugati unt topiti-l putin sa fie moale.


Am pregatit forma de briose, am pus hartia in forma, mai mult de design deoarece puteam sa pun aluatul direct in forma, fara sa o ung, fiind din silicon.



Am pus 1 lingura de aluat, o lingura de gem de prune si iar o lingura de aluat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se baga briosele pe gratarul din mijloc al cuptorului pentru cca 25-30 minute.


Dupa ce s-au copt si s-au rumenit frumos, se scot din cuptor se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

zaharia_mihaela2005 1

22.02.2011, 18:21

ce bine arata

elena1988 1

22.02.2011, 20:03

adry88 1

16.06.2011, 15:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!