Desert briose cu mere

de loredanaaa in Prajituri, 17 Dec 2017 | 2854 vizualizari

 

  Sunt  delicioase, merg bine cu cafea sau un ceai dimineata, si se prepara rapid.  

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 300 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă rece
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 4 mere
  • coajă de lămâie rasă
  • zahăr vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu mere:

Separati ouăle, gălbenușurile le mixati cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, apoi adăugați  treptat doar 50 ml ulei (ca la maioneză) si 50 ml de apă rece, apoi praful de sare.

 Albușurile le mixati pana devin tari, apoi amestecati cu restul de zahăr. Adaugati restul de ulei și apă rece.

Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon amestecam usor cu mișcări de sus in jos.

 Treptat adăugăm faina amestecată cu praful de copt cu mișcări de sus in jos, până când făina se încorporează complet în ingredientele lichide.

 Merele curatate le tăiem cubulete, apoi le adăugăm la compozitia de mai sus.

  Asezam aluatul in tava de briose  (tapetata cu hartie de copt) .

 Tava  o dam la cuptor pentru 30-40 de minute până când e rumenita (se încearcă cu scobitoarea).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu piersici/caise