Desert briose cu picaturi de ciocolata si frisca

de mirela0911 in Prajituri, 15 Dec 2017 | 2382 vizualizari

 

Am dorit sa prepar ceva rapid si bun si asa au si fost! 

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 3 lg zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lgt esenta migdala marocana de la Dr. Oetker
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 125 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • picaturi de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu picaturi de ciocolata si frisca:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt). Se adauga peste amestec ouale, uleiul, laptele, esenta si coaja de lamaie. Se mixeaza totul pana se omogenizeaza. 

Se pregateste o tava speciala pentru briose si se imbraca cu forme din hartie. Se toarna din compozitie cat sa umple pe trei sferturi forma de briosa. Se presara deasupra picaturi de ciocolata apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Cand sunt gata se scot si se lasa la racit.

Intre timp se prepara frisca. Intr-un bol se adauga smantana pt frisca si frisca lichida si se mixeaza timp de un minut. Se adauga zaharul pudra vanilat si se continua mixatul pana se intareste.

Cu ajutorul unui posh se fac moatze deasupra brioselor, se asaza o picatura de ciocolata in varful motzului, apoi se servesc cu pofta. 

TIPS-URI

1

Se pot adauga picaturi de ciocolata si in interiorul compozitiei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu picaturi de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute