Desert briose cu visine si iaurt

de Merisor in Prajituri, 20 Ian 2019 | 3646 vizualizari

 

Sunt perfecte pentru a satisface pofta de desert la sfârșit de săptămână, aceste brioșe cu vișine și iaurt!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 ouă mici
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 150 g iaurt grecesc
  • 250 g făină
  • 120 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g vișine congelate
  • Pentru cremă:
  • 200 g ciocolată
  • 250 ml frișcă vanilată
  • Pentru decor:
  • ornamente pentru prăjituri
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu visine si iaurt:

Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până devine spumos.

Presărăm puțină sare și adăugăm câte un ou, omogenizând compoziția după fiecare.

Adăugăm esența, iaurtul, omogenizăm din nou, apoi cernem făina împreună cu praful de copt și o încorporăm, treptat, în compoziție.

Umplem 3/4 din volumul formelor de brioșe cu compoziția omogenizată și le așezăm într-o tavă încăpătoare.

Trecem vișinele congelate prin zahărul vanilat și înfigem câte trei în fiecare cupcake.

Le îndesăm bine în aluat să nu rămână deasupra.

Dăm tava la cuptor și coacem delicioasele brioșe cu iaurt și vișine, pentru 30-35 de minute, sau până când sunt bine rumenite, iar scobitoarea iese curată, la test.

Preparăm crema de ciocolată.

Punem frișca lichidă la încălzit și o lăsăm atât cât suportă degetul, temperatura, fără a atinge punctul de fierbere.

Rupem ciocolata în bucăți mici și o punem într-un alt vas.

Adăugăm frișca peste ea și amestecăm intens până când compoziția se omogenizează și ciocolata este topită.

Dăm vasul la rece, iar când crema este răcită complet, o mixăm până devine spumoasă.

Cu ajutorul unui posh cu dui decorăm brioșele deasupra cu crema de ciocolată.

Punem crema în săculeț și desenăm trandafiri, sau diverse forme, după propria imaginație.

Presărăm ornamentele deasupra cremei și vom avea niște cupcakes vesele și frumos colorate, ce se cer rapid devorate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere