Desert briose din albusuri cu mac

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Iun 2021 | 2257 vizualizari

 

Delicioase si super usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri / 300 gr
  • 185 gr zahar
  • 185 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingura de seminte de mac
  • 1 lingura coaja de lamaie razuita
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose din albusuri cu mac:

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma.

Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si semintele de mac si coaja de lamaie.

Turnam compozitia in forma pentru briose tapetata cu hartii speciale pentru briose. Eu am avut forma de silicon si nu mai este nevoie de hartii pentru briose. Formele pentru briose nu trebuie sa fie pline, ci doar 3/4 pentru ca acestea vor creste la cuptor. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

Imediat ce scoatem briosele din cuptor le ungem cu glazura de lamaie formata din zeama de lamaie si zahar pudra. Le lasam 15-20 de minute sa se intareasca glazura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose din albusuri cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose fara oua