Briose umplute si glazurate

de naomy in Prajituri, 22 Iul 2011 | 5405 vizualizari

 

super gustoase si apetisante.

 

INGREDIENTE

  • BRIOSE
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 100 ml ulei masline (sa nu fie intens)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 3linguri cacao
  • 1ou
  • CREMA
  • 3 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • GLAZURA DE CARAMEL
  • 150 gr de zahar brun
  • 50 gr de unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute si glazurate:

Pregatirea brioselor :


Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam la compozitia de faina si amestecam bine. Se toarna continutul in forme pt briose (grija nu umpleti formele pana sus). Se coc la cuptor incins la 180gr, cam 15-20 min.


Crema:


Se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se toarna 50 ml din lapte treptat si se pune pe bain marie. Separat dizolvam budinca in laptele ramas si o incorporam peste crema de galbenusuri amestecand pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.


Glazura de caramel:


Se topeste zaharul la foc mic, iar cand devine lichid il luam de pe foc si turnam frisca lichida peste si amestecam cu grija ,apoi il punem din nou la foc mic si incorporam untul. Astfel se obtine pasta groasa pe care o numim caramel.


Umplerea si glazurarea brioselor:


Se gauresc briosele cu lingura de inghetata si se separa , umplem gaura formata cu crema, apoi se pune partea de deasupra si se glazureaza din abundenta cu caramel.



Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute si glazurate" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

naomy 1

27.07.2011, 19:01

va multumesc din nou pt urare

dana1986 1

29.07.2011, 16:49

vreau si eu briose

naomy 1

30.07.2011, 01:30

sigur vrei ?! si dieta ........lasa ca fac cand ma intorc in madrid atunci nu mai esti la dieta

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta rustica cu mac si branza
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuci