Brocoli si conopida cu sunca la tava

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2012 | 5251 vizualizari

 

Puneti-va imaginatia culinara in actiune si veti descoperi bunatati greu de imaginat.
La un moment dat s-au adunat prea multe retete la favorite .Asa ca mi-am propus un proiect ceva de genul ,,Julie @Julia'' in acest an sa le prepar cat mai multe .

Deci start ,, Bucataras @ Mihaela'' :D.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Irina careia ii multumesc . http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-broccoli-cu-morcovi-14831.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1 brocoli
  • 300 gr morcov tanar
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 400 gr sunca pui [ sau alt sortiment de sunca , Kaizer , muschiulet afumat ]
  • 3 fire usturoi verde
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri faina alba
  • 2 linguri pesmet
  • unt pentru uns tava
  • 200 gr cas mozzarella
  • sare
  • piper[ optional ]
Portii: -8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brocoli si conopida cu sunca la tava:

-Conopida si brocoli se desfac in buchete si impreuna cu morcovii curatati se oparesc 5 min in apa clocotita cu sare si putin zahar . Se scurg de apa fierbinte si se lasa apa rece peste pentru a-si mentine culoarea placuta .


-Taiati morcovi rondele , ardeii , sunca si usturoiul marunt.


-Bateti spuma ouale si incorporati faina, sarea si smantana in compozitie .


- Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet puneti brocoli ,conopida si morcovii , turnati jumatate din compozitia cu ou . Presarati ardeii, usturoiul si sunca si puneti deasupra restul de compozitie cu ou .


-Razuiti in final mozzarella si dati la cuptor aproximativ 20 minute foc mediu pana se rumeneste .

 

TIPS-URI

1

Se poate servi atat cald cat si rece cu iaurt sau smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Brocoli si conopida cu sunca la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Sim0na 1

14.06.2012, 08:24

Si eu mi-am propus sa ma apuc de lista de favorite... dar cred ca in concediu
Arata delicios preparatul tau!

roxanabucataras 1

14.06.2012, 08:29

arata de-ti ploua in gura
e plin de viata preparatul tau

mena29 1

14.06.2012, 18:08

ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata