Brocoli si conopida cu sunca la tava

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2012 | 4880 vizualizari

 

Puneti-va imaginatia culinara in actiune si veti descoperi bunatati greu de imaginat.
La un moment dat s-au adunat prea multe retete la favorite .Asa ca mi-am propus un proiect ceva de genul ,,Julie @Julia'' in acest an sa le prepar cat mai multe .

Deci start ,, Bucataras @ Mihaela'' :D.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Irina careia ii multumesc . http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-broccoli-cu-morcovi-14831.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1 brocoli
  • 300 gr morcov tanar
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 400 gr sunca pui [ sau alt sortiment de sunca , Kaizer , muschiulet afumat ]
  • 3 fire usturoi verde
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri faina alba
  • 2 linguri pesmet
  • unt pentru uns tava
  • 200 gr cas mozzarella
  • sare
  • piper[ optional ]
Portii: -8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brocoli si conopida cu sunca la tava:

-Conopida si brocoli se desfac in buchete si impreuna cu morcovii curatati se oparesc 5 min in apa clocotita cu sare si putin zahar . Se scurg de apa fierbinte si se lasa apa rece peste pentru a-si mentine culoarea placuta .


-Taiati morcovi rondele , ardeii , sunca si usturoiul marunt.


-Bateti spuma ouale si incorporati faina, sarea si smantana in compozitie .


- Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet puneti brocoli ,conopida si morcovii , turnati jumatate din compozitia cu ou . Presarati ardeii, usturoiul si sunca si puneti deasupra restul de compozitie cu ou .


-Razuiti in final mozzarella si dati la cuptor aproximativ 20 minute foc mediu pana se rumeneste .

 

TIPS-URI

1

Se poate servi atat cald cat si rece cu iaurt sau smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Brocoli si conopida cu sunca la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Sim0na 1

14.06.2012, 08:24

Si eu mi-am propus sa ma apuc de lista de favorite... dar cred ca in concediu
Arata delicios preparatul tau!

roxanabucataras 1

14.06.2012, 08:29

arata de-ti ploua in gura
e plin de viata preparatul tau

mena29 1

14.06.2012, 18:08

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata