Brownies fara foc

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 20 Mar 2010 | 12036 vizualizari

 

Acum cateva luni am descoperit blogul Florinei Todoran si retetele ei vegane. I-am admirat fotografiile si vointa de a manca mai sanatos, mai crud, de a pune suflet in ceea ce scrie. Cu toate acestea, a "gati" fara foc mi se parea aproape de imposibil. Ma gandeam ca in afara de salate, nu poti face mare lucru fara un aparat de deshidratat. Insa am fost curioasa ce pot reusi cu resurse mai limitate si treptat am inceput sa acord un mai mare loc in bucatarie legumelor, fructelor si nucilor. Mi-am umplut pe rand rafturile si am inceput timid sa le combin. Nu stiu unde voi ajunge cu asta. Dar a fost un pas important, pe care l-am facut in mare parte datorita ei, de aceea ii dedic urmatoarea reteta: primele mele brownies vegane, fara coacere. Au iesit foarte bune :) Nu am sa exagerez spunand ca sunt ca cele coapte. Diferenta e vizibila, dar depinde de gustul fiecaruia daca ii vor placea mai mult sau nu. Cele crude sunt mai moi, desi pot fi taiate sau tinute in mana, sunt mai lipicioase. Insa tocmai pentru ca sunt mai umede, sunt si mai cremoase, iar dupa ce stau in frigider o zi-doua, devin chiar mai bune. Se aseaza cumva ingredientele si uleiurile de la nuci. Iar cel mai mare plus al prajiturilor raw este ca sunt mai consistente si mai sanatoase. Sper sa va placa! (reteta, careia i-am adus mici modificari, e din cartea "Raw foods bible" a nutritionistului Craig B. Sommers)

 

INGREDIENTE

Pentru baza:

  • 2 cani nuci
  • 2 cani curmale
  • 1/4 cana pudra de cacao

Stratul 2:

  • 4 banane
  • 1/2 cana miere sau nectar de agave
  • 1/4 cana pudra de cacao
  • 4 linguri unt de cocos sau ulei cocos (eu am dat prin robot nuca proaspata de cocos cu lapte de cocos si am obtinut ca un unt de cocos)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un pic de sare
  • un pic de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies fara foc:

Pasul 1: Am pus intr-un blender ingredientele pentru baza (nuci, curmale, o parte din cacao) si am mixat bine. Va rezulta o pasta usor sfaramicioasa, dar umeda. Puneti aceasta pasta intr-o tava sau un vas yenna si presati bine cu palmele, pentru a o raspandi uniform.


Pasul 2: Mixati bine cu ajutorul blenderului si ingredientele pentru stratul urmator al prajiturii. Va rezulta o crema de consistenta aluatului pentru chec. Puneti aceasta pasta in tava, deasupra primului strat si intindeti uniform. Dati la congelator pentru o ora, sau in frigider pentru cateva ore.


Scoateti de la frigider si taiati prajitura in tava. Eu am mai amestecat o mana de alune tinute la inmuiat peste noapte cu cateva merisoare uscate, din care am facut cate o mingiuta pe care am pus-o pe fiecare prajiturica.







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies fara foc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

Adinuta 1

07.02.2011, 22:06

Dragii mei bucatarasi poznasi, deja sunt pe acest site de mai bine de un an si ma simt iegzact ca fiul ratacitor, care desi o mai sterge de acasa si lipseste o bucata de vreme, este primit mereu cu dragoste si bucurie la intoarcere nu pot decat sa va multumesc din suflet si sa va spun ca sincer imi sunteti dragi si pretuiesc fiecare urare in parte si stai tuned, ca revin cu retete

nadina73 1

07.02.2011, 22:51

La multi ani multa sananate,intelegere iar toate visele sa-ti devina realitate

elena1988 1

12.02.2011, 06:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta mea de mic dejun integral