Brownies fara foc

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 20 Mar 2010 | 15054 vizualizari

 

Acum cateva luni am descoperit blogul Florinei Todoran si retetele ei vegane. I-am admirat fotografiile si vointa de a manca mai sanatos, mai crud, de a pune suflet in ceea ce scrie. Cu toate acestea, a "gati" fara foc mi se parea aproape de imposibil. Ma gandeam ca in afara de salate, nu poti face mare lucru fara un aparat de deshidratat. Insa am fost curioasa ce pot reusi cu resurse mai limitate si treptat am inceput sa acord un mai mare loc in bucatarie legumelor, fructelor si nucilor. Mi-am umplut pe rand rafturile si am inceput timid sa le combin. Nu stiu unde voi ajunge cu asta. Dar a fost un pas important, pe care l-am facut in mare parte datorita ei, de aceea ii dedic urmatoarea reteta: primele mele brownies vegane, fara coacere. Au iesit foarte bune :) Nu am sa exagerez spunand ca sunt ca cele coapte. Diferenta e vizibila, dar depinde de gustul fiecaruia daca ii vor placea mai mult sau nu. Cele crude sunt mai moi, desi pot fi taiate sau tinute in mana, sunt mai lipicioase. Insa tocmai pentru ca sunt mai umede, sunt si mai cremoase, iar dupa ce stau in frigider o zi-doua, devin chiar mai bune. Se aseaza cumva ingredientele si uleiurile de la nuci. Iar cel mai mare plus al prajiturilor raw este ca sunt mai consistente si mai sanatoase. Sper sa va placa! (reteta, careia i-am adus mici modificari, e din cartea "Raw foods bible" a nutritionistului Craig B. Sommers)

 

INGREDIENTE

Pentru baza:

  • 2 cani nuci
  • 2 cani curmale
  • 1/4 cana pudra de cacao

Stratul 2:

  • 4 banane
  • 1/2 cana miere sau nectar de agave
  • 1/4 cana pudra de cacao
  • 4 linguri unt de cocos sau ulei cocos (eu am dat prin robot nuca proaspata de cocos cu lapte de cocos si am obtinut ca un unt de cocos)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un pic de sare
  • un pic de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies fara foc:

Pasul 1: Am pus intr-un blender ingredientele pentru baza (nuci, curmale, o parte din cacao) si am mixat bine. Va rezulta o pasta usor sfaramicioasa, dar umeda. Puneti aceasta pasta intr-o tava sau un vas yenna si presati bine cu palmele, pentru a o raspandi uniform.


Pasul 2: Mixati bine cu ajutorul blenderului si ingredientele pentru stratul urmator al prajiturii. Va rezulta o crema de consistenta aluatului pentru chec. Puneti aceasta pasta in tava, deasupra primului strat si intindeti uniform. Dati la congelator pentru o ora, sau in frigider pentru cateva ore.


Scoateti de la frigider si taiati prajitura in tava. Eu am mai amestecat o mana de alune tinute la inmuiat peste noapte cu cateva merisoare uscate, din care am facut cate o mingiuta pe care am pus-o pe fiecare prajiturica.







Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies fara foc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

Adinuta 1

07.02.2011, 22:06

Dragii mei bucatarasi poznasi, deja sunt pe acest site de mai bine de un an si ma simt iegzact ca fiul ratacitor, care desi o mai sterge de acasa si lipseste o bucata de vreme, este primit mereu cu dragoste si bucurie la intoarcere nu pot decat sa va multumesc din suflet si sa va spun ca sincer imi sunteti dragi si pretuiesc fiecare urare in parte si stai tuned, ca revin cu retete

nadina73 1

07.02.2011, 22:51

La multi ani multa sananate,intelegere iar toate visele sa-ti devina realitate

elena1988 1

12.02.2011, 06:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftele in aluat
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu portocale, rom si stafide

de katty 6

ieri la 22:06

Supa de gaina, cu galuste de gris

de RODIMUR 7

ieri la 20:54

Napolitana cu crema de ciocolata si cafea

de katty 6

ieri la 19:55

Tagliatelle cu fructe de mare

de oanapl 6

ieri la 19:36

Mancare de spanac cu carne de pui

de katty 6

ieri la 19:25

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri vegane de cocos cu banane