Budinca de cafea

de Miha in Prajituri, 8 Ian 2013 | 2375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml lapte
  • 100 ml cafea tare
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita ness (pentru a intensifica gustul de cafea)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cafea:

Topim untul intr-un vas la foc mic. Adaugam amidonul si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Turnam apoi laptele si cafeaua in care am dizolvat nessul si amestecam pana la omogenizare. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase, amestecand continuu. Dam deoparte si adaugam ciocolata taiata bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata si lasam sa se racoreasca.


In compozitia calduta incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar. Albusurile le amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Vom obtine o compozitie spumoasa.


Turnam compozitia in vase termorezistente pe care le vom pune intr-o tava mai mare in care am pus apa. Dam la cuptor la foc mediu, pana suprafata budincii devine ferma la atingere si apar crapaturi la suprafata.


Se serveste cu frisca batuta sau inghetata, dar la fel de buna e si simpla.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Miha 1

01.04.2013, 20:51

Teodora, eu macar pot dovedi ca pozele si site-ul ala din care tot pui link-uri imi apartine....

diaconta 1

01.04.2013, 20:54

))))) ce faina faza

diaconta 1

01.04.2013, 20:55

Miha da' tu ai cam multe,poti sa le dai si altora

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cafea si lavanda