Budinca de cafea

de Miha in Prajituri, 8 Ian 2013 | 2208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml lapte
  • 100 ml cafea tare
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita ness (pentru a intensifica gustul de cafea)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cafea:

Topim untul intr-un vas la foc mic. Adaugam amidonul si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Turnam apoi laptele si cafeaua in care am dizolvat nessul si amestecam pana la omogenizare. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase, amestecand continuu. Dam deoparte si adaugam ciocolata taiata bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata si lasam sa se racoreasca.


In compozitia calduta incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar. Albusurile le amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Vom obtine o compozitie spumoasa.


Turnam compozitia in vase termorezistente pe care le vom pune intr-o tava mai mare in care am pus apa. Dam la cuptor la foc mediu, pana suprafata budincii devine ferma la atingere si apar crapaturi la suprafata.


Se serveste cu frisca batuta sau inghetata, dar la fel de buna e si simpla.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Miha 1

01.04.2013, 20:51

Teodora, eu macar pot dovedi ca pozele si site-ul ala din care tot pui link-uri imi apartine....

diaconta 1

01.04.2013, 20:54

))))) ce faina faza

diaconta 1

01.04.2013, 20:55

Miha da' tu ai cam multe,poti sa le dai si altora

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cafea si lavanda