Budinca de dovleac

de ramo_cata in Dulciuri, 20 Mar 2011 | 3803 vizualizari

 

un deliciu -inspirata de pe site-ul :barbat la cratita:)

 

INGREDIENTE

  • 1/2kg dovleac ras 
  • 4 oua
  • 300g smantana
  • 2cani de zahar aproximativ 200gr
  • scortisoara cam o jumatate de plic
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovleac:

Am curatat dovleacul si l-am bagat la robot(sau se foloseste razatoarea mare dar e mai greu).


Am amestecat dovleacul cu ouale,smantana.zaharul si scortisoara ...am luat un vas de yena ,l-am uns cu ulei si l-am tapetat cu faina si am turnat amestecul.


Am lasat-o la cuptor in jur de o ora,deasupra am tapetat cu un amestec de scortisoara si zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

conform retetei originale se poate adauga pe langa scortisoara si nucsoara...

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ramo_cata 1

25.08.2011, 23:06

wau....am lipsit cam mult ...VA multumesc pentru urari ...sar'mana!

susu 1

08.09.2011, 20:32

Foarte bine arata si as vrea s-o incerc. Te rog sa-mi spui daca smantana e lichida si daca pot folosi dovleac ras congelat, banuiesc ca e acelasi lucru insa vad ca a iesit super fara ajutor de la faina sa creasca. Rezultatul cum a fost?

ramo_cata 1

14.09.2011, 14:13

susu poti sa folosesti dovleac ras congelat..smantana nu e lichida ,smantana obisnuita ...f buna la gust ,un pic zemoasa...o bunatate mai ales pentru cei mici...Baietelului meu i-a placut f mult...rece e si mai buna ...spor la treaba !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Glazura regala (royal icing)